tisdag 2 oktober 2018

Engelsk dam som trivs
Blommat hela sommaren

En av alla mina pelargoner i växthuset är en engelsk pelargon som hängt med sedan förra året och som blommat oavbrutet hela sommaren och gör det fortfarande.

Behöver space för att kunna bre ut sig

Hon behöver nog lite space för att komma till sin rätt och verkar trivas på hedersplatsen på piedestalen där hon kan fälla sina kronblad utan hänsyn till att någon skall sopa upp efter henne.
Fast det gör man så gärna eftersom blommorna är ljuvliga - älskar de skira nyanserna som kompletterar varandra så fint.
Varma dagar och svala nätter

Hon har stått i växthuset sedan i våras och trivts förträffligt. Hon vill gärna ha varma dagar och svala nätter för att komma igång. Just den engelska pelargonen kan ju vara lite kinkig att övervintra och få i blom.

Snart åker hon in i förrådet tillsammans med de andra pelargondamerna (måste bara röja först !), men än så länge får hon husera på sin plats i växthuset. Kollar varje dag om nattfrosten skall slå till, men som tur är verkar det lugnt på den fronten den här veckan.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. I love the photos that you took of these flowers and trees. I especially love the red leaves. Really great photos. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvaraRadera
 2. Vackra foton som vanligt. Bra valuta för pengarna med sådana blommor. Men nu tar nog snart nattfrosten det mesta man lämnat ute så det är bäst att passa det noga.
  Ha det gott
  Helene

  SvaraRadera
 3. Jättefin, underbara färgskiftningar i blomman.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hvor er hun smuk din store pelargonie. Jeg har selv rigtigt mange i år, og håber at kunne finde plads til at overvintre dem. Klipper du dine ned inden vinter?
  Rigtig dejlig dag til dig kære Isa

  Klem, Lone

  SvaraRadera
 5. Hej Isa!
  Har den samma pelargonen, som blommade fint på våren, men sedan dess har den inte blommat. Däremot har jag Purple stripe som blommar otroligt fint. Är så förvånad för jag brukar inte lyckas med pelargoner. Nu får jag hoppas att jag klarar av att övervintra dem.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa