torsdag 20 oktober 2022

Solrosorna torkade så himla snyggt - krans med solrosor

 

Har helt snöat in på torkat material

Är ju helt inne på torkat material den här hösten och ser skönhet överallt - på morgonpromenaden tittar jag mer i dikena efter torkade snyggingar än på vägen där jag går. Så härligt att gå på skattjakt i naturen nu och jag ser så mycket som jag aldrig SETT tidigare. Det är som att ögonens hinna har skalats av och öppnat upp för naturens magiska under. Så tacksam.



Torkat så himla snyggt

Har låtit solrosorna jag plockade på egenplock Hos Emmas Lilla spa och butik stått och torkat i vasen och idag klippte jag av dom för att använda i kransar mm. Dom har torkat så himla snyggt mot dom som står kvar i solrosängen. 




Rostiga änglavingar

De läckra små rostiga änglavingarna kommer från Sofias Bod som har så mycket roliga och annorlunda ting - hennes bod är helt magisk och liknar inget annat. 




Mitt vinterparadis

Är så otrolig tacksam över trädgårdsateljén nu när växthuset är igenbommat för säsongen och skall väckas till nytt liv i vår. I ateljén är det gott och varmt att stå och pyssla på arbetsbänken och jag kommer att tillbringa massor av tid här närmaste halvåret. 




Inte helt lätt

Hade en vision om att använda späcknålen till att sätta på solrosorna på kransen och till en början gick det galant innan alla skaften började gå av och solrosorna bara ramlade av - tur att det finns små märlor att nita fast dom i stället.  




Vild variant

Det blev en vild variant av krans med örnbräken (har jag lärt mig att det här torkade materialet heter) med inslag av solrosor, änglavingar och en spretig rosett. Så härligt med lite kreativ verksamhet och skapa något med händerna.  Lite sånt varje dag är en garanterad insättning på må-bra-kontot som ger lite extra energi till vardagliga göromål som tvätt och städ. 

Nu skall jag fortsätta att tömma växthuset och städa på förrådshyllorna i ateljén så jag får plats med allt som skall in före vintern. Ordning och reda är så välkommet. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Hej! Tack för tipset med solrosorna. Stod och tittade på de jag har i grönsakslandet men de såg så 'risiga' ut att jag struntade i att plocka några. Nästa gång jag kommer till landet skall de få följa med hem.
    Allt gott!
    Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Birgitta !
      Så kul att du blir inspirerad - hoppas det blev något vackert av dina solrosor !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Så vackert med solrosorna.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack snälla du - solrosorna är vackra i alla tillstånd !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Så fint det blev med solrosorna. Jag klippte ner mina i helgen. Men ett gäng står kvar för jag tror fåglarna gläds åt de. Kanske jag gör som du nästa år. Gjorde en rockringsstor krans av örnbräken ett år. Ett material jag gillar.
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Så häftigt med en så stor krans - maffigt !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Såå mysigt du har det i din trädgårdsatelje, härlig plats att binda kransar och snart adventspyssla...vilka magiska torkade solrosor också! Du bjuder verkligen på vackra bilder och inspiration Isa :)
    Höstkram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      Tusen TACK fina du !!
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa