onsdag 31 oktober 2018

Lycklig över en säck tallris
Väldoftande skatt

Idag fick jag med mig lite tallris hem från jobbet. Jag kände mig rik när jag cyklade hem med en säck med vintergrönt på pakethållaren. Sedan bar det raka vägen ut till köksträdgården med min väldoftande skatt.
Planteringsbord igen

Har ett gammalt planteringsbord från IKEA mitt i köksträdgården som sommartid brukar vara belamrat med kryddhinkar men som nu får tjäna som planteringsbord igen. Så himla härligt att kunna stå ute och klippa tallriset. 

Gillar ris med kottar

Tallriset doftade så gott och så hade det små kottar lite varstans på grenarna. Me like. Kunde inte låta bli att hänga några vita hjärtan i riset som inte är så juliga. 

Adderade med lite thuja

Tog en gammal zinkhink som det växt en sommarblomma i med jorden kvar. Då går det lätt sticka ner grenarna som också står kvar när det blåser. Adderade med en del thuja för att få hinken ännu fylligare och spretigare.  Jag gillar att vara ute i god tid - man vet aldrig när första snön som bestämt sig för att vara kvar kommer även om det nästan är 10 grader varmt just nu. 
Samlar material

En liten trädgårdstomte som jag haft i många år fick också flytta in, tror jag har tre stycken olika som det bara är att sticka ner i jorden. Här kan jag lämna allt framme och sedan när tiden är inne flyttar jag fram allt på framsidan som får pryda bordet vid entrén och bredvid ytterdörren. Just nu samlar jag på mig både material och gör i ordning hinkar. Några gröna kransar kommer det absolut också att tillverkas. Nu hoppas jag bara hitta mer tallris och gärna enris som är så vackert.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. men så mysigt du gör, det är så kul att pyssla inför olika årstider kram

    SvaraRadera
  2. Hyggeligt med pyntegrønt i krukkerne. Det er en dejlig tid vi går i møde.
    Rigtig smuk dag

    Klem

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa