söndag 7 oktober 2018

En dalkulla från Torsång som levererarÖverraskad blomning

Pelargonen Torsång i växthuset blommar som aldrig förr och trivs tydligen förträffligt med klimatet just nu. Jag har slutat ge pelargonnäring sedan några veckor eftersom pellisarna snart skall få flytta in i sitt vintervistelse så jag är lite förvånad över den överdådiga blomningen.

Tar sticklingar på hösten

Tror jag köpte henne på Åsby hem & trädgård förra våren (eller var det våren innan ?) så jag har inte haft henne så länge. Får se om jag tar några sticklingar från henne innan vintervilan - på våren tycker jag skotten blir veka och inte så livskraftiga.

Skräpar inte

Fantastisk vacker pelargon som inte "skräpar" vilket är viktigt tycker jag. Det är lätt att klippa/bryta av överblommat regelbundet så den håller sig fin.
Pelargonhus ?

Japp - till nästa år får det bli fler Torsång i växthuset. Blir nog ett pelargonhus av växthuset så småningom och inte mig emot, trivs alldeles förträffligt tillsammans med alla mina pelargondamer !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - vill du se hur jag tar mina sticklingar se mer HÄR !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Så roligt att se henne så vidlyftig och underbar! Jag har ju haft några under åren jag med. Kul också för mina morföräldrar bodde i Torsång och jag har själv bott där i två år. Handelsträdgården den härstammar från är ett besöksmål, det som inte finns där... finns inte!

  Ha en fin söndag i växthuset!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Tack Eva-Mari för tipset - den handelsträdgården vill jag gärna besöka !
  Torsång skulle nog bli vacker på din pelargonbalkong nästa år !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Fina pellisar. Jag ska leta efter den sorten. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig läsning! Jag hade mina kusiner i Torsång så där var jag ibland när jag var liten.

  SvaraRadera
 5. Ja visst är den härlig och tacksam. Har haft en i några år och den blir bara finare för varje år. Jag har bott i Torsång så det är lite speciellt för mig. Känner de som tagit vara på den och fått den artbestämd och kontrollerad Så lite extra är det allt.
  Ha det gott och lycka till nästa år med pelargonhuset. skulle vara roligt att få se.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Ja nu blommar pelargonerna fint i växthuset. Lätt att misstänka att de känner på sig att snart är det slut för den här gången. Brukar göra som du, ta sticklingar när jag klipper ner dem på hösten.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Mycket vacker pelargon. Och ditt växthus är verkligen så fint.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa