fredag 19 oktober 2018

Hon har rosor i sin kjolHärlig färg och friskt bladverk

Tänk att rosen Chippendale som jag planterade på vår bakgård 1 september nu har börjat blomma. Den hade inga knoppar alls när jag planterade den och har tagit sig så bra. Bladverket är friskt och mörkgrönt och den ser ut att trivas.
Nyplanterad

Så här såg en nyplanterad Chippendale ut den 1 september. Hade aldrig kunnat tro att den skulle växa så mycket redan i höst och börja blomma.

Glatt överraskad

Hade ju egentligen ingen aning om vilken färg den här rosen skulle ha på sina blommor eftersom det är en helt ny bekantskap men är glatt överraskad över knopparna.
Tätt fyllda blommor

Färgen på bilden gör inte rosen rättvisa - färgen ser ut som blandning av djup korallorange med en känslig dragning åt det rosa hållet. En underbar färg som gör sig så bra mot vårt vaniljgula hus.

Rosor, rosor, rosor

Dekorationsskyltdockan i bakgrunden får skydda väggen bakom och bära upp den lilla rosbusken med sin kjol. Hade mycket väl kunnat tänka mig en fullstor skyltdocka i emalj någonstans i trädgården men har inte hittat någon så den lilla som jag fyndade på Karossgården på Österlen för ett antal år sedan får flytta in.

Jag tror bestämt att år 2019 kommer att bli ett riktigt rosår i trädgården med två nya rosrabatter. Olala så mycket trevligt att se fram mot - kommer att sväva fram i ett rosmoln nästa sommar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. vilken härlig färg på rosen och vad gulligt med den lilla dockan som rosenstöd

  SvaraRadera
 2. Roserne har vist deres bedste år i år. Sådan høre man over alt.
  Det er vildt i oktober at der stadig er masser af roser i haven, jeg nyder det big time.

  Smuk weekend
  Klem

  Charlotte

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa