måndag 8 oktober 2018

Höststämning i trädgårdenRöjde i förrådet

Vilken fantastisk dag det var i går - det var som att sommaren kom på återbesök och förgyllde livet. Vi röjde ur förrådet och det var så skönt att kunna bära ut allt på uteplatsen i solskenet för att i lugn och ro plocka in det som skulle in igen.

Hittade både pioner och ranunklar som skulle ha varit ner i jorden för länge sedan och som gett upp. Jättekruka med gräs från fjolåret blev befriad, tömd och uppochnervänd till nästa år. Trasiga krukor åkte direkt i slänghögen och alla plastkrukor för frösådder sorterades i storlekar. Åhh så skönt - nu kan pellisarna flytta in på fönsterplats när som helst !
Målar med breda målarpenseln

Hösten har verkligen tagit fram breda målarpenseln och låter buskage och häckar lysa och spraka i  alla varma toner. Buskaget bakom växthuset är extra vackert just nu.
Njuter på håll

Den hemska berberishäcken som omger delar av vår trädgård är nästan förlåten för de vassa taggarna man så ofta fastnar i - fast bara nästan. Man får njuta på håll och förtränga att den inte blivit klippt på hela sommaren.
Omfamnad

Ängeln som vakar över köksträdgården får snart flytta in i växthuset där hon brukar bo till våren knackar på. Under tiden omfamnas hon av rosen som flyttat in på eget bevåg i köksträdgården.
Ståtar i rabatten

Nu har Miskantusgräset börjat skifta i härliga höstfärger och jag var bara tvungen att klippa ner alla höstflox framför så hon fick utrymme att verkligen bre ut sig och ståta i rabatten.

Idag regnar det och gårdagen känns ganska avlägsen, men jag håller tummarna för att sommaren tittar in igen, lagom till helgen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Åh din blogg, min absoluta favorit av alla jag hittat, du känns som jag, jag njuter varje gång du gör ett inlägg utav din vackra trädgård och vilken inspirationskälla du är. Jag är ny i bloggvärlden men din blogg har jag redan fastnat för. Kram Stine

    SvaraRadera
  2. Välkommen Stine till bloggvärlden och så glad jag blir över din kommentar ! Hoppas du kommer att trivas !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa