onsdag 31 januari 2024

Fuskhissgardin av broderad loppad duk

 

Fuskhissgardin av broderad duk

Jag gillar ju att återbruka saker och skapa något helt nytt av materialet. Nu så här efter jul skulle jag vilja byta ut det mesta i mitt hem och allra helst gardinerna. Har snöat in på hissgardiner och kollat runt och fick inspiration i något inlägg om fuskhissgardiner och blev fast. Roligt att bli inspirerad av andras idéer och sedan skapa något helt eget av dom. 



Fyndar på loppis

Brukar fynda textilier på loppis och började leta i mina gömmor och hittade en broderad duk i rätt mått som fönstret i gästrummet. Annars tycker jag det är mysigt att duka med loppade broderade dukar under sommaren i trädgården - de tillför så mycket charm. Man kan fantisera vem som sytt, hur hon var och hur mycket drömmar hon vävt in i sitt broderi. 




Lärdomar att ta med sig

Nu kommer det här charmiga broderiet till sin rätt och visas upp - visserligen på ett helt annat sätt än kreatören från början tänkt sig men ändå bättre än att ligga i linneskåpet där ingen ser det. Det var många mätningar eftersom en gammal duk kanske inte är helt rak. Och kanske skulle jag ha haft det första vecket längre upp så nederkanten hade synts mer med korsstygnsbroderiet. Lärdomar att ta med sig till skapandet av nästa hissgardin för fler kommer det att bli. 



Uppskatta och ära textilierna från förr

Söta, rara blommor som slingrar sig fram i ett behagfullt mönster gör mig glad. Själv har jag inte tålamod att brodera även om det skulle vara roligt att se mönstret växa fram. Vilken enorm kvinnokraft som ligger bakom varje broderad duk som nu säljs på loppis för en spottstyver. Det borde vi uppskatta och ära mer genom att köpa och använda textilierna och göra om dom till vårt eget så det passar livet idag som en hyllning till alla kvinnor som lagt ner sin själ i de vackra alstren.

Ha det så gott alla trådgårdsvänner !
Kram/Isa

måndag 29 januari 2024

Svensk allmoge möter rustikt franskt i Provenceturkost

 

Samlingen växer

Har under årens lopp samlat på mig vaser av återbrukat glas som skimrar så vackert när ljuset lyser på glaset. På bilden är det bara två st ur den växande samlingen och jag faller direkt jag kliver innanför dörren till någon butik som säljer dessa dyrgripar. 

Den stora vasen hittade jag på en av mina favoritbutiker på Österlen " En liten bit av medelhavet" i Hammenhög och den andra utan blommor på byggnadsvårdsbutiken Ovolin här hemma i Örebro. Båda har ett begränsat sortiment och på Ovolin köpte jag den sista som stod på det vackra allmogebordet med kvistar smakfullt dekorerade från en vinbärsbuske. Ägaren drog ut kvistarna, tömde vasen och jag gick lycklig ut med dyrgripen i famnen.



Som på beställning

Nu har jag hittat ett skåp till mina älskade vaser och dessutom i favoritfärgen Provenceturkos. Det här skåpet känns som svensk allmoge möter rustika Frankrike och för min del kan det inte bli bättre. Dessutom är det målade franska liljor på dörrarna på skåpet - som på beställning. 

Hittade skåpet på en för mig ny auktionsfirma i Västerås och funderade länge innan jag slutligen la ett bud i sista minuten hur jag skulle få hem det då fraktkostnaden från auktionsfirman var för dyr och skulle kosta dubbelt så mycket som själva skåpet. Som tur är bor äldste sonen i Västerås som rycker ut och hämtar hem skåpet från auktionsfirman. Så tacksam. 



Öppet blev ännu bättre

När man öppnar skåpet blir det ännu bättre med massor av fladdrande fjärilar tapetserade på väggen. Kan för min inre syn se mina samlade vaser passa in perfekt i skåpet som skall få flytta in i växthuset vid hemkomsten istället för dörren som har samma mått som skåpet. Dörren skall få flytta ut i trädgården där jag har andra planer för den. 

Innerdörrarna kommer jag också att måla för dom blir perfekta att hänga kransar och annat roligt på som man vill exponera och pynta upp med. 



Så roligt att inreda

Det är alltså dörren som står lutad mot väggen som jag kommer att byta ut mot skåpet och nu är det bara att hoppas att det blir lika bra som i mina inre bilder. Är så glad att jag kan inreda mitt växthus precis som jag vill och gå all in i mitt skapande. 



Söker sina kompisar

Den här rostiga fjärilen kommer garanterat att på något sätt få flytta in i skåpet någonstans till sina andra kompisar. Ser nu att mina fönsterluckor har en helt annan färg än det nya skåpet men det blir nog bra ändå. 



Pelargondamerna tillför charm, färg och liv

Uppe på skåpet skall några av mina många pelargondamer få flytta in för jag behöver mycket plats åt dom i år eftersom även pelargonsamlingen stadigt utökas. Den rosa färgtonen på pelargonerna är så vacker till den turkosgröna färgen. 



Snart februari - jippie !

Det finns ju även plats under skåpet där jag tänker mig några zinkvattenkannor (även den samlingen börjar bli stor) eller den stora damejeannen om den får plats. Och även en låda som går att dra ut som kan inhysa några pelargonsmåttingar. Åhh det skall bli så kul när skåpet väl anländer till växthuset. 

Härligt att drömma om kommande blomstrande trädgårdssäsong och snart går vi in i februari. Jippie ! Snart, snart är vi där !

Ha det så gott alla trädgårdvänner !
Kram/Isa

onsdag 24 januari 2024

Loppad kaffekopp med sittpinne för fågelmat i trädgården

 

Lite lyxmat åt pippisarna

Det har varit så mycket snö och kyla att jag inte tagit mig ut till trädet där jag hängt upp fågelmataren men i går var det nästan 7 grader varmt och snön smält bort till stora delar så då gick det bra. Gjorde lite extra lyxig fågelmat åt de små vännerna bl.a. i en kaffekopp från loppis och sittpinne från trädgården och hängde upp. Nu hoppas jag dom hittar hit igen och uppskattar maten - fett, nötter, frön, gryn och mandarinskal kan vara vad en liten pippi behöver i januarivintern.

HÄR hittar du ett tidigare inlägg på receptet till fågelmaten - den här gången tog jag det jag hade hemma som havregryn stället för så mycket nötter osv. 

Ha det så gott alla trädgårdsväner !
Kram/Isa 

måndag 22 januari 2024

Röllikan en riktig soldyrkare

 

Tama eller vilda

Efter att slagits med vilda röllekor som flyttat in i rabatten och brett ut sig ihopsnärjd med nävan Ballerina handlade jag perenna röllekor från handelsträdgården och planterade i långa perennarabatten i fjol sommar. Man kan ju fråga sig hur jag tänkte - hade det inte varit bättre att välkomna den vilda som verkligen ville bo i rabatten istället för den "tama" varianten som kanske inte alls trivs fast hon skulle vara lättodlad. 

Den här varianten heter Cerise Queen och jag hoppas att hon återkommer till våren, trivs och breder ut sig för att jag kan tänka mig att hon även är vacker i buketter eftersom hon har ett ståtligt växtsätt. En rakryggad dam som står upp för sig. Även långlivad inne i vas.




Det där med minnet

Jag kommer ihåg att jag köpte flera plantor och om det är samma Cerise Queen som jag planterat i krukan kommer jag inte ihåg. Då är det bra att kunna gå tillbaka till mina tidigare inlägg på bloggen från maj i fjol och visst är det Cerise Queen som sitter i krukan - hoppas jag tog ur den i höstas och jordslog den annars har den nog inte överlevt. 

Tydligen hade jag köpt 6 st plantor med rölleka av 2 olika sorter och var jag planterat den andra sorten och vilken den var har jag ingen aning om. Det blir en överraskning till våren. Om jag nu hittar dom igen.



Kände moderlig ömhet

Någonting jag däremot väl kommer ihåg är när jag hittade dessa exemplar på billiga-hyllan-med-fula exemplar på Blomsterlandet och kände direkt en moderlig ömhet för de välväxta plantorna. Klart jag var tvungen att förbarma mig över dom. Dom förtjänade ett bättre öde. Välkommen hem till mig raringar !




Rensade och planterade

Efter att ha rensat bort allt överblommat, brunt och fult blev dom jättefina och sedan grävde jag ner dom i rostiga rosenrabatten. Nu när jag tänker på det hade jag gärna grävt ner dom någon annanstans men jag får se till våren hur dom passar in när dom börjar blomma. Dom står ju i alla fall i söderläge så det är sol större delen av dagen så där kommer dom garanterat att trivas.  De här sorterna var en röllika Milly Rock Yellow Terracotta. Tror Milly även gör sig bra i buketter. 




Vild, vit och vacker

Några röllika jag satt i bukett eller blomsterarrangemang i fjol var den vilda vita varianten som jag plockade i dikesrenen på min morgonpromenad. Hon är verkligen jättevacker så hädanefter skall jag inte utrota henne i rabatten utan kanske bara flytta lite på henne. Om det går. Hon är kanske en nomad som vill bo där hon slår ner sina bopålar själv. Som Bergsklinten. Fast nävan Ballerina blir aldrig mer sig lik - dom plantorna får jag nog gräva upp i vår och förbarma mig över. 



 

Finns i så många olika färgnyanser

Den här skönheten såg jag hos Engelska Trädgården på Österlen i somras så röllika finns i så många olika varianter och färgsättningar att man blir alldeles snurrig. Hon är torktålig och behöver inte så mycket näring - kort sagt en perfekt perenn i rabatten i soliga och utsatta lägen. Som dessutom blommar länge från maj-september och sånt gillas i min trädgård. Dessutom snygg som torkad till höstens alla kransar. 

Jag upptäckte att jag till och med hade en påse med vilda frön av röllika i min frölåda - hade nog tänkt att strössla ut henne i ett hörn av trädgården där det kan bli en äng. Får nog göra slag i saken till våren.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

onsdag 17 januari 2024

Ljuva rosa favoriter i trädgården

 

Rokokons modefärg

Visste du att färgen rosa fick sitt genombrott under 1700-talet då det blev en av rokokons stora modefärger. Rokokon var pastellfärgernas konstart och och rosa blev en av de vanligaste och populäraste pastellfärgerna. Färgen rosa beskrevs redan i litteraturen under antiken så den har hängt med länge. Hur som är den lika aktuell i dag. Och jag älskar den i trädgården. 

Här syns den i runda rabatten i form av en ros som jag tappat bort etiketten till som flankeras av den rara nävan Max Frei i bakgrunden.




Blandning av rött och vitt

Rosa är en blandning av rött och vitt och sägs stå för romantik, kärlek och trygghet. Många väljer någon nyans av rosa i sin brudbukett eller uppvaktar med en stor bukett rosa rosor som det osar kärlek och romantik om. Jag har mängder med rosa rosor i trädgården och på bilden är det Leonardo da Vinci som blommar så vackert mot den rostiga stolen som håller den inom ramarna. 



Ljuva skira toner

Spektrumet av rosa nyanser är vitt och kan gå från de allra ljuvaste skira tonerna som luktärten på bilden, High Society där kanterna ser nästan målade ut, precis som på en akvarellmålning till den starka kontrasten på rosen Leonardo da Vinci. Jag har fröer kvar sedan i fjol av High Society så henne vill jag ha i trädgården igen i sommar. Eftersom hon hade långa stabila stjälkar passade hon så bra till snitt.



Magiska Sarah

Den största primadonnan av dom alla i trädgården är ändå pionen Sarah Bernhardt  -  när hon står i full blom. Helt magisk att stoppa ner näsan i när man går förbi och underbar att plocka till en bukett tillsammans med lite utfyllnad - ty alla andra blommor blir bara utfyllnader i Sarahs vackra sällskap. 



Ljuva Malva

En annan ljuv dam är den bedårande malvan som jag dragit upp från frö och planterat i långa perennarabatten där den återkom i somras. Så tacksam och näpen växt att plocka av till buketter - sorten är Myskmalva Appleblossom, blommar juni-september - om man har tur




Stor Bockrot

En nykomling i långa perennarabatten som blommade första gången i fjol var Stor Bockrot Pimpinella Major . En blixtförälskelse som jag hoppades mycket på men den soliga, varma försommaren och sedan allt regnade gjorde att den helt enkelt försvann. Annars skall den blomma från maj till september. Jag hoppas att rötterna klarat sig så den återkommer till sommaren - så efterlängtad. Ser fram mot stora skyar av flockliknande rosaskira blommor. 



Återkommer år efter år

En annan skönhet som funnits i min trädgård under många år sedan jag fick fröer från en bloggvän i Finland är vallmon Poppy Love . Hon dyker upp lite överallt och charmar med sitt rufsiga utseende. 



Både robust och ljuv

Den robusta Sköldpaddsörten har hängt med i långa perennarabatten sedan den anlades 2008 men tunnats ut med åren. I somras planterade jag in några nya exemplar för att säkra återväxten. Hon blommar sent och gör sig så bra tillsammans med sin granne kärleksörten. Hon blommar med lila blommor med en dragning till rosa i ett ungt skede. 



Invaderade Blomstergården

Rosenskäran Apricotta blommade som bara den i somras i Blomstergården - hon var lättodlad och invaderade nästan lådorna. Hon dök upp i olika nyanser och charmade mig totalt men eftersom hon var så intensiv blir det mer den traditionella varianten till sommaren. Har redan några fröpåsar och fler är på ingång från en blomstervän. 

De rosa damerna i trädgården kommer garanterat att bli fler för rosa är en färg som lugnar, ger trygghet och skapar harmoni något jag eftersträvar i min trädgård. Så härliga att drömma om i vinterkylan !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

söndag 14 januari 2024

På skattjakt hos favoritstället - Vadstena Antik

 

Äntligen på skattjakt

Igår åkte vi på en liten turné i snöyran till Vadstena Antik - mitt absoluta favoritställe när man skall gå på skattjakt. Av olika anledningar var det väldigt länge sedan butiken fick ett besök då fjolåret försvann i ett sjukdoms töcken. 

Det var väldigt trevligt att få botanisera bland alla vackra saker igen - hon som hänger på väggen har jag fyndat en nästan exakt kopia på ett annat ställe i Nora som fortfarande står nere i ruinen i väntan på att sättas upp. Till våren hoppas jag den kommer upp för det skulle vara så trevligt att fylla den med vårblommor. Eller så kanske jag hittat ett nytt ställe att sätta upp den på till dess. Pryder vilken plats som helst. 




Så vackra och skimriga

Dessa glasdamejeanner är jättefina men jag tycker priset oftast är för högt. Så användbara i vilken miljö som helst. Fanns massor just nu på Vadstena Antik. 



Fynd som står sig än

Jag ropade in en på auktion för många år sedan för 50kr tillsammans med en korg som jag använt i trädgården tills nyligen. I somras stod min glasdamejeanne i växthuset tillsammans med min samling vaser/flaskor i återbrukat glas. Älskar att göra sådana fynd. 



Fyndat massor under årens lopp

Man vet aldrig vad man möts av när man gör ett besök på Vadstena Antik och det är det som är så roligt. Under årens lopp har jag bl.a. fyndat byggmaterial till växthuset som dörrar och fönster, affärsdisken till Trädgårdsateljén, gammal damcykel som står i vildvackra rabatten och otaliga gamla trädgårdsbord. Och mycket, mycket annat. 



Så nöjd

Den här gången gjorde jag ett fynd innan jag ens kommit in i byggnaden för utanför butiken på en träbänk hittade jag precis det jag sökt och letat efter.  Har tittat på nyproducerade men tyckt att dom varit alldeles för dyra. Jag greppade två stycken direkt och ryckte till mig den sista lite större när jag redan betalt och baxat ut dom första två till bilen. 150kr/styck för de mindre och 200kr för den större för ses som ett kap. Ekonomen i mig är jättenöjd. Trädgårdsmänniskan också.  



Vackra dahlior i korgar

Har ju tänkt plantera alla dahlior i korgar så frigör jag plats i Blomstergården och kan samla dom någon annanstans i trädgården i grupp. Antingen får jag plantera och dra upp dom i stora murarhinkar som är lätta att sedan ställa ner i korgarna eller klä korgarna med markduk - det lutar nog mot murarhinkar tror jag om dom finns i lämplig storlek. 

Passar också på att lägga en länk till fantastiska Charlotte Andersson på Gardenflow som har så många intressanta inlägg om uppdrivning av dahlior mm. Charlotte brukar också medverka i SVT Gokväll som blomsterexpert. En bloggvän jag följt sedan starten av bloggandet 2010. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa


torsdag 11 januari 2024

Odlingslycka paketerad i små rasslande påsar



Lycklig som ett barn

I bland undrar jag vilken det är som beställer alla fröer som helt plötsligt dyker upp utan förvarning i brevlådan. Har jag ett Alter Ego som smattrar på tangenterna på nätterna ? Går jag i sömnen och beställer ljuvliga förtrollande fröer hej vilt eller vad är det som händer.

Det är likadant varje år vid den här tiden - oavsett hur mycket jag lovat mig själv att INTE beställa fler fröer så kommer små rasslande kuvert neddimpande i brevlådan och jag blir lika lycklig varje gång jag öppnar och plockar fram små förtjusande fröpåsar fulla av kommande drömlik överdådig blomstring i trädgården. Odlingslycka paketerad i påsar. Bättre än på julafton för en trädgårdsnörd. 



Lågväxande cosmos

När jag ändå skulle beställa fröer till sommarfloxen Blushing Bride klickade jag även hem några lågväxande rosenskära. Dom brukar bli så höga och vajande i lådorna i Blomstergården så det blir bra med en lägre variant. Dessutom fick jag en överdos i somras av Apricottan så den hoppar jag i år och får längta efter istället. Nu blir det mer traditionella färgsättningar istället. 



Elegant gräs

Gräs måste jag bara ha i lådorna som jag kan plocka av till buketter som tillför lite spret och i år blev det ett kärleksgräs Elegans som ser ut precis som Jungfruhirs som jag hade överallt i somras och knappt visste var jag skulle göra av, så många plantor fick jag. 

Dessutom hittade jag en ny sort som jag föll för nämligen Sommarhalsört - en högväxt ettåring som kan strössla med i bakkant i rabatterna och samtidigt få till buketter. 



Trädgårdsnejlika - en-måste-ha-blomma

Helt plötsligt insåg jag att trädgårdsnejlika skulle vara väldig trevlig i buketter och hittade så vackra  hos Fröbanken så det blev 2 olika sorter - Chabaud Magenta och Chabaud la France. Dom här godingarna gör sig bra i lådor och krukor också så dom skall jag strössla med lite överallt. Dessutom är la France -varianten en fransk kulturväxt från 1904 och sånt gillar jag skarpt. ALLT som kan ge en fransk touch i trädgården är så välkommet. 

Hittade också storpack av sommarslöja i en mixedvariant i ljuvliga färgtoner från vitaste vitt till purpur och rosa så nu har jag verkligen fröer till blomlådorna i sommar. Härligt att mixa egen uppdragna plantor med några köpta. Ekonomen i mig blir glad. 



Världsberömd vallmo

Sen fick jag tydligen feeling på en alldeles bedårande vallmo som jag bara måste ha i trädgården och som var jättedyr. Hoppas få många plantor så jag kan ta egna fröer av henne till hösten. Hon anges som drottningen av vallmo och skall tydligen vara världsberömd och det förstår man när man ser bilden av henne. Det vore rena drömmen att plocka av den här primadonnan som kommer att pryda vilken bukett som helst i sommar. Det pirrar i hjärtat av lycka över att dessa fröer hittade till mig. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du hittar dina favoriter bland årets alla fröer !
Kram/Isa

söndag 7 januari 2024

Drömmer om sommarens glädjespridare i buketterna


 
 Godingarna som får återkomma

Går igenom gamla bilder och planerar vilka sorters sommarblommor jag bara MÅSTE ha i sommar. Slöjsiljan gör sig bra i bukett men i somras blev de uppdragna plantorna väldigt veka och la sig ner när de blev för långa i lådorna så den skall jag direktså i år. 

Stjärnflockan har jag i flera olika färger i rabatterna så den återkommer ju som perenn. Och så den ljuvaste av dom alla sommarfloxen Blushing Bride som jag inte hade i somras och saknar för den sticker verkligen ut i en bukett med sitt näpna utseende. Jag hade tur - hittade den på Sävar fröplant och kunde beställa nya fröer. 



Jungfrun i det gröna

Jungfrun i det gröna Nigella Miss Jekyll White är en lättodlad, charmig sommarblomma och har återkommit året efter av sig själv hos mig. Till sommaren kommer jag att så henne igen för att vara säker på att hon verkligen dyker upp i Blomstergården. Det fänkålsliknande lövverket bidrar också till hennes charm. 



Vackra kapslar

Dessutom får hon de vackraste kapslar på hösten att använda i kransar mm. Så användbar blomma och så snygg där hon växer.  



Älskade sommarslöjan

En annan goding som gärna får återkomma är Sommarslöja Monarch White som var så tacksam 2021 när jag drev upp mängder med plantor till lådor och urnor. Har fröer kvar och ser framför mig hur hon kommer att dominera blomlådorna runt om i trädgården tillsammans med rosa petunia (egen uppdragna) och lila Million Bells. 



Väller så snyggt över kanten

Hon har ett väldigt snyggt fall när hon slänger sina lianer över kanten och sånt gillas högt i den här trädgården. Måste bestämt beställa fler fröer för nu vill jag ha henne överallt. 



Passar kanske bättre i rabatterna

En annan kär blomma som jag också drog upp samma år och som ständigt återkommit i trädgården är Broksalvia - den lila varianten. Blev kanske lite väl högväxt i lådor men i rabatterna gör den sig som en fin uppstickare. 




Glädjespridare i buketterna

Ljuvlig som en glädjespridare i buketter också där den tillför en härlig touch med sin färgstarka uppenbarelse.

Tandpetarsilja, jätteverbena och blomstermorot är självklara sommarblommor i min trädgård och dom drar jag alltid upp från frön. Strösslar med dom lite överallt så dom kommer också oftast tillbaka av sig själva och har frösått sig. 



Nykomlingar i sköna färgtoner

Några nykomlingar har redan knackat på och krävde att bli insläppta och jag kunde så klart inte stå emot och släppa in dom med glädje. Färgtonerna fick mig på fall. Och de charmiga fröpåsarna. Skall bli så kul att se hur de kommer att ta sig när de väl är sådda och jag lutar nog åt att vinterså dom. Har helt klart potential att bli kommande års återkommande godingar. 

Detta var bara ett axplock av alla fröer jag kommer att så under våren men de kanske viktigaste. Härligt att drömma om kommande sådder, buketter och blommande lådor som ger både värme och livskraft i kylan.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

fredag 5 januari 2024

Målade rosor, fyndad Amalia och längtan efter Augusta Luise

 

Målar rosor

Tränar just nu på att måla rosor med akvarellfärger och det är så himla roligt. Har totalt snöat in på dessa små kort som det går relativt snabbt att skapa. Det är som en meditation att sitta och peta med färgerna och gå upp totalt i nuet. Härlig vintersyssla när man inte kan vara i trädgården.




Lyssna inåt 

Det gäller att hitta sitt eget utryck precis som i trädgården och skapa från sitt inre. Det som får själen att sjunga och hjärtat att klappa lite extra. Att lyssna inåt på den där inre rösten och låta det komma ut i skapandet.  



Provencegrön kalkfärg

Hängde upp en del av korten med klädnypor på anslagstavlan jag skapade häromåret - där får det plats en del så jag kan gå bananas i skapandet. Älskar hur korten framträder mot den Provencegröna färgen. Den var också jätterolig att skapa och till sommaren blir det fler saker som skall få kalkfärg på sig och byta skepnad.  En annan form av skapande men minst lika rolig. 



Fyndade till samlingen

Under vintern finns det även tid att leta efter nya fynd till samlingarna som Amalia i ABC-flickorna av Lisa Larsson. Älskar det härliga uttrycket och att flickorna håller i böcker och sitter och läser. Dom var ju tänkta som bokstöd från början men ansågs för lätta men jag har mina ändå i bokhyllan så dom hamnar på sin "rätta"plats. 




Beata och Charlotta saknas

Har Dora och Emma sen tidigare så nu fattas bara Beata och Charlotta. De flesta sakerna av Lisa Larsson har gått upp i pris och ABC-flickorna är inget undantag ändå värderar experter i TV dom inte så högt. Jag hittade Amalia hos en lokal välsorterad antikhandlare som egentligen hade stängt men svarade på min förfrågan och öppnade upp butiken för mig - så snällt. Tack Åströms Antik Retro & Kuriosa ! 




Augusta Luise

Längtan efter trädgård är stor nu och allra mest efter trädgårdens alla rosor. I väntan på sitter jag vid köksbordet och målar dom med varierat resultat och drömmer. Hoppas alla som jag planterade i höstas har klarat sig och kommer tillbaka till våren som bildernas skönhet Augusta Luise. Hon stod i en zinkhink hela sommaren innan jag till slut grävde ner henne i rosenrabatten på uteplatsen. 

Maken är på hemväg från Skånes kaosväder och klarade sig på nerresan utan att fastna i köerna även om resan tog många timmar. Nu hoppas jag han kommer hem i tid och vi kan fira trettondagsaftonen tillsammans.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - önskar dig en riktigt härlig trettondagsafton!
Kram/Isa