torsdag 1 september 2022

DIY - fönsterlucka förvandlas till anslagstavla

 


Äntligen kom jag iväg

Idag tog jag mig äntligen i väg till byggnadsvårdsbutiken Ovolin i Karlslund för att köpa små nubb att spika fast de rostiga beslagen jag vann i en bloggtävling för en massa år sedan och som legat i växthuset och bara väntat på att få pryda något fyndat. Det var en skön cykeltur på elcykeln i solskenet på slingriga grusvägar genom Hästhagen och Karlslund efter Svartån - så naturskönt.




Blev rätt till slut

Kommer ni ihåg den här fula fönsterluckan jag fyndade på Nora Antik i somras ? Nu är den äntligen klar. Den har legat färdigmålad på bockar inne i Trädgårdsateljén och bara väntat på nubben till beslagen och först missförstod försäljaren mig i butiken och trodde att jag jagade fler beslag så det blev lite turer fram och tillbaka där vi pratade förbi varandra innan jag fick mina efterlängtade nubb i en liten påse med mig hem.



Hittade en lämplig plats till slut

Nu är fönsterluckan förvandlad med Annie Sloanfärger och jag är så nöjd. Sedan blev det lite kånkade runt på den innan jag kom på var den skulle hänga och vad den skulle användas till. Provade både i ateljén och växthuset men där fanns ingen lämplig plats.



  

Fönsterluckan blev en anslagstavla

Har tänkt så många gånger att det skulle vara bra med en anslagstavla i den lilla gången ner till mitt kontor och där blev fönsterluckan helt perfekt. Den hänger mitt emot dörren till tvättstugan så det är enbart en passage.



Duttmålar med tre färger samtidigt

På fönsterluckan kan man hänga upp lite olika saker med klädnypor när man väljer att hänga luckan så man får spjälorna åt "rätt" håll. Eventuellt skall jag även måla klädnyporna. Jag har använt Annie Sloans Florence, Provence och Old Ochre till målningen av fönsterluckan där man duttar penseln i alla tre färgerna samtidigt och duttmålar föremålet - så himla roligt. Sedan har jag slipat lite som slutfinish. 



Matresa, blomsterbönder och loppis till helgen

Det här är absolut inte det sista föremålet jag kommer att måla med de här härliga färgerna. Jakten går vidare på loppis efter roliga föremål att förvandla i ateljén. Och redan till helgen anordnas Matresan med öppna gårdsbutiker runt om i Närke där det säkert finns en och annan loppis som också kommer att få besök. Dessutom finns det flera blomsterbönder bland besöksmålen så jag ser fram mot att plocka stora härliga buketter med dahlior som jag själv inte fått så många av till plock.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Resultatet blev riktigt fint. Gillar färgen och den matchar din tapet så snyggt.
    Ha en trevlig helg /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack snälla du ! Den här turkosa nyansen är min favoritfärg och återkommer ständigt lite överallt. Tröttnar aldrig.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa