söndag 14 januari 2024

På skattjakt hos favoritstället - Vadstena Antik

 

Äntligen på skattjakt

Igår åkte vi på en liten turné i snöyran till Vadstena Antik - mitt absoluta favoritställe när man skall gå på skattjakt. Av olika anledningar var det väldigt länge sedan butiken fick ett besök då fjolåret försvann i ett sjukdoms töcken. 

Det var väldigt trevligt att få botanisera bland alla vackra saker igen - hon som hänger på väggen har jag fyndat en nästan exakt kopia på ett annat ställe i Nora som fortfarande står nere i ruinen i väntan på att sättas upp. Till våren hoppas jag den kommer upp för det skulle vara så trevligt att fylla den med vårblommor. Eller så kanske jag hittat ett nytt ställe att sätta upp den på till dess. Pryder vilken plats som helst. 




Så vackra och skimriga

Dessa glasdamejeanner är jättefina men jag tycker priset oftast är för högt. Så användbara i vilken miljö som helst. Fanns massor just nu på Vadstena Antik. 



Fynd som står sig än

Jag ropade in en på auktion för många år sedan för 50kr tillsammans med en korg som jag använt i trädgården tills nyligen. I somras stod min glasdamejeanne i växthuset tillsammans med min samling vaser/flaskor i återbrukat glas. Älskar att göra sådana fynd. 



Fyndat massor under årens lopp

Man vet aldrig vad man möts av när man gör ett besök på Vadstena Antik och det är det som är så roligt. Under årens lopp har jag bl.a. fyndat byggmaterial till växthuset som dörrar och fönster, affärsdisken till Trädgårdsateljén, gammal damcykel som står i vildvackra rabatten och otaliga gamla trädgårdsbord. Och mycket, mycket annat. 



Så nöjd

Den här gången gjorde jag ett fynd innan jag ens kommit in i byggnaden för utanför butiken på en träbänk hittade jag precis det jag sökt och letat efter.  Har tittat på nyproducerade men tyckt att dom varit alldeles för dyra. Jag greppade två stycken direkt och ryckte till mig den sista lite större när jag redan betalt och baxat ut dom första två till bilen. 150kr/styck för de mindre och 200kr för den större för ses som ett kap. Ekonomen i mig är jättenöjd. Trädgårdsmänniskan också.  



Vackra dahlior i korgar

Har ju tänkt plantera alla dahlior i korgar så frigör jag plats i Blomstergården och kan samla dom någon annanstans i trädgården i grupp. Antingen får jag plantera och dra upp dom i stora murarhinkar som är lätta att sedan ställa ner i korgarna eller klä korgarna med markduk - det lutar nog mot murarhinkar tror jag om dom finns i lämplig storlek. 

Passar också på att lägga en länk till fantastiska Charlotte Andersson på Gardenflow som har så många intressanta inlägg om uppdrivning av dahlior mm. Charlotte brukar också medverka i SVT Gokväll som blomsterexpert. En bloggvän jag följt sedan starten av bloggandet 2010. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa


6 kommentarer:

  1. Det er mange skatter å få tak i, men som du sier, prisen er vanvittig høy til tider. Det er sjelden man finner noe billig lenger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Det är vansinnigt roligt att bege sig ut på skattjakt och Vadstena Antik är en riktigt guldgruva. Hittar man något till ett billigt pris blir man lycklig!
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Det såg ut som en riktigt fin shop. Ja du gjorde fina fynd och affären ser ut att ha ett härligt sortiment. Tror dahliorna kommer att trivas bra i korgarna. Gjorde ett besök hos Charlotte i hennes trädgård för ett antal år sedan. Mycket fin trädgård, saknar henne på bloggen, som så många andra.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Ja - Vadstena Antik är helt fantastiskt ställe att fynda på !
      Så kul att besöka Charlottes trädgård - det står på min lista om vi någon gång åker norrut. Följde hennes Trädgårdsflow slaviskt för många år sedan. Otroligt vacker blogg !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Hjälp vilka fina vallmo i förra inlägget! Hoppas du lyckas med de och de är fina till snitt, ser helt fantastiska ut. God fortsättning på nya året!
    Kram Annika / halmhatten.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Javisst, var dom fantastiska ! Skall bli så kul att se hur dom blir.
      Detsamma !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa