fredag 5 januari 2024

Målade rosor, fyndad Amalia och längtan efter Augusta Luise

 

Målar rosor

Tränar just nu på att måla rosor med akvarellfärger och det är så himla roligt. Har totalt snöat in på dessa små kort som det går relativt snabbt att skapa. Det är som en meditation att sitta och peta med färgerna och gå upp totalt i nuet. Härlig vintersyssla när man inte kan vara i trädgården.




Lyssna inåt 

Det gäller att hitta sitt eget utryck precis som i trädgården och skapa från sitt inre. Det som får själen att sjunga och hjärtat att klappa lite extra. Att lyssna inåt på den där inre rösten och låta det komma ut i skapandet.  



Provencegrön kalkfärg

Hängde upp en del av korten med klädnypor på anslagstavlan jag skapade häromåret - där får det plats en del så jag kan gå bananas i skapandet. Älskar hur korten framträder mot den Provencegröna färgen. Den var också jätterolig att skapa och till sommaren blir det fler saker som skall få kalkfärg på sig och byta skepnad.  En annan form av skapande men minst lika rolig. 



Fyndade till samlingen

Under vintern finns det även tid att leta efter nya fynd till samlingarna som Amalia i ABC-flickorna av Lisa Larsson. Älskar det härliga uttrycket och att flickorna håller i böcker och sitter och läser. Dom var ju tänkta som bokstöd från början men ansågs för lätta men jag har mina ändå i bokhyllan så dom hamnar på sin "rätta"plats. 




Beata och Charlotta saknas

Har Dora och Emma sen tidigare så nu fattas bara Beata och Charlotta. De flesta sakerna av Lisa Larsson har gått upp i pris och ABC-flickorna är inget undantag ändå värderar experter i TV dom inte så högt. Jag hittade Amalia hos en lokal välsorterad antikhandlare som egentligen hade stängt men svarade på min förfrågan och öppnade upp butiken för mig - så snällt. Tack Åströms Antik Retro & Kuriosa ! 




Augusta Luise

Längtan efter trädgård är stor nu och allra mest efter trädgårdens alla rosor. I väntan på sitter jag vid köksbordet och målar dom med varierat resultat och drömmer. Hoppas alla som jag planterade i höstas har klarat sig och kommer tillbaka till våren som bildernas skönhet Augusta Luise. Hon stod i en zinkhink hela sommaren innan jag till slut grävde ner henne i rosenrabatten på uteplatsen. 

Maken är på hemväg från Skånes kaosväder och klarade sig på nerresan utan att fastna i köerna även om resan tog många timmar. Nu hoppas jag han kommer hem i tid och vi kan fira trettondagsaftonen tillsammans.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - önskar dig en riktigt härlig trettondagsafton!
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Så flink du er til å lage kort! De var nydelige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen Tack Lillian !
      Så kul att du gillade korten !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Du är duktig på att måla, det är riktigt fina kort.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tusen tack - så glad jag blir !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa