onsdag 31 januari 2024

Fuskhissgardin av broderad loppad duk

 

Fuskhissgardin av broderad duk

Jag gillar ju att återbruka saker och skapa något helt nytt av materialet. Nu så här efter jul skulle jag vilja byta ut det mesta i mitt hem och allra helst gardinerna. Har snöat in på hissgardiner och kollat runt och fick inspiration i något inlägg om fuskhissgardiner och blev fast. Roligt att bli inspirerad av andras idéer och sedan skapa något helt eget av dom. 



Fyndar på loppis

Brukar fynda textilier på loppis och började leta i mina gömmor och hittade en broderad duk i rätt mått som fönstret i gästrummet. Annars tycker jag det är mysigt att duka med loppade broderade dukar under sommaren i trädgården - de tillför så mycket charm. Man kan fantisera vem som sytt, hur hon var och hur mycket drömmar hon vävt in i sitt broderi. 




Lärdomar att ta med sig

Nu kommer det här charmiga broderiet till sin rätt och visas upp - visserligen på ett helt annat sätt än kreatören från början tänkt sig men ändå bättre än att ligga i linneskåpet där ingen ser det. Det var många mätningar eftersom en gammal duk kanske inte är helt rak. Och kanske skulle jag ha haft det första vecket längre upp så nederkanten hade synts mer med korsstygnsbroderiet. Lärdomar att ta med sig till skapandet av nästa hissgardin för fler kommer det att bli. 



Uppskatta och ära textilierna från förr

Söta, rara blommor som slingrar sig fram i ett behagfullt mönster gör mig glad. Själv har jag inte tålamod att brodera även om det skulle vara roligt att se mönstret växa fram. Vilken enorm kvinnokraft som ligger bakom varje broderad duk som nu säljs på loppis för en spottstyver. Det borde vi uppskatta och ära mer genom att köpa och använda textilierna och göra om dom till vårt eget så det passar livet idag som en hyllning till alla kvinnor som lagt ner sin själ i de vackra alstren.

Ha det så gott alla trådgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa