tisdag 24 oktober 2023

Rostigt höstmys i växthuset

 

Dags för höstmys

Den rostiga avlånga lådan har stått tom och undangömd i sommar men nu plockade jag fram den ur gömmorna för den passar perfekt för lite höstmys och senare fylls den med advent och jul när den tiden kommer. En väldigt bra låda som passar till det mesta - synd att blomsteraffären där jag köpte den inte finns kvar längre för dom hade mycket roligt i just rostigt material. 



Blåsten tog löven

Annat roligt material just nu är alla vackra höstlöv i höstens sprakande nyanser - från guldgult till mörkaste höstrött. Plockade en del på en morgonpromenad och la högen på den rostiga arbetsbänken utomhus i trädgården och blåsten tog dom naturligtvis och svepte iväg dom. Det blev ett fåtal kvar att använda. 




En lönnros blev det i alla fall

Det blev i alla fall en lönnros av de vackra kvarvarande bladen och nu hoppas jag att det finns fler kvar på träden så inte blåsten tagit alla med sig. De som sitter kvar på trädet är lättare att använda sig av när man gör rosorna än de som ligger på marken. 



Kreativ stund

Jag tog lite av det jag hade hemma till den rostiga lådan som små ljungplantor, kvistar från Bräken, småpumpor och lite röda bär. Det var härligt med en kreativ stund i växthuset. 



Rost gillar rost

Ett rostigt stick passar ju bra i en rostig låda. Just den här kommer från Gecko Trädgårdsbutik där jag botaniserade runt för några år sedan och hade jättesvårt att välja bland allt roligt. 




Smidd och stabil

Ljusinsatsen är smidd och stabil så den står stadigt i jorden i lådan. Det blir mer rostigt i det stora fatet för jag har sparat alla torkade solrosor från buketterna - de har torkat så vackert. Härligt att kunna använda dom en vända till.

I natt är det risk för nattfrost men jag är övertygad om att än är det ingen fara att låta pelargondamerna stå kvar i växthuset. Det är så trevligt så länge det går att ha dom kvar där. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

  1. Du gör så mycket fint! Du inspirerar alltid.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina bloggvän ! Detsamma !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Du har det så mysigt i ditt växthus, och gör så mycket fint. Idag har jag gjort en krans av alla gula lönnblad och dekorerat lite på altanen. Skönt att det var ett bra väder.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack snälla du !
      Låter ljuvligt med en höstkrans av vackra löv - får lust att göra en jag också !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Så mye et stearinlys gjør for stemningen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Ja, det är så mysigt med tända ljus nu i höstmörkret !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa