fredag 13 oktober 2023

Lycka är en maffig solrosbukett på bordet



Plockade fler

Underbara solrosorna gör mig så glad så vi tog en sväng till självplocket precis innan frostnätterna och plockade av ett fång till som jag adderade med mina egna perenna och några höga från Solrosängen. 


 


Pryder matsalsbordet

Nu pryder dom matsalsbordet och förgyller våra frukostar. Vågade inte ha dom ute i urnan pga frostrisken. Har förlorat flera vaser på det sättet som frusit sönder, även i växthuset som ändå klarar ner till ca 5 minus. 

Istället plockade jag fram farmors gamla kantstötta kanna och placerade dom i. Genom den känner jag farmors närhet som älskade blommor och hade en fantastisk trädgård. HÄR kan du se ett inlägg från min älskade farmors trädgård där hon och jag möts när jag är ca 25 år. 



Ljuvlig knopp

Den här solrosknoppen tycker jag är helt fantastisk - den kommer faktiskt från min egen odling så några riktigt sköna godingar levererade i alla fall. Naturens magiska under.




Lycka att plocka 

Vilken lycka det är att få njuta av en riktigt maffig blomsterbukett på bordet som är egenplockad. Kände jag mig som ett väldigt lyckligt barn när jag traskade runt bland de höga solrosorna på självplocket och fick välja ut de allra vackraste. Dessutom en billig blomsternöje.

I helgen skall vi röja i trädgården, i garaget så vi får in trädgårdsmöblerna och gräva ner de sista rosorna som står i zinkhinkar. Några vändor blir det också förmodligen till ristippen och kanske hittar jag en/granris där som får följa med hem till vintervackert i de stora olivkrukorna framför växthuset.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa  

1 kommentar:

  1. Så flotte solsikker, hos meg har de blitt sorte og visne av kuldegrader de siste dagene.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa