fredag 20 oktober 2023

"Glimmers" i äkta keramik att njuta av

 

Absolut sista buketten

Nu är sommarens absolut sista bukett plockad i trädgården. Jag slängde på mig vinterjackan som skydd mot blåsten som rister och skyndade ut för att rädda de sista solstrålarna som fortfarande blommar. Solrosorna har gjort sitt efter flera veckors blomning i vasen på matsalsbordet så det är välkommet med nya vackra blomster att njuta av. 




Som små solstrålar

Några ringblommor blommar fortfarande liksom de perenna små solrosorna och sommarblommorna i rött med gul kant i de stora olivkrukorna framför växthuset. Hittade även några viltblommande renfana som blommat om i rostiga rosenrabatten och deras bladverk som är så vackert.  




Annorlunda hantverk

Även några rosenknoppar från Claire Austin klippte jag av och stoppade ner i vasen som jag hittade på Österlen i fjol sommar. Älskar att den är så annorlunda och i gediget hantverk. Det fanns andra varianter också som jag velade mellan men i år var keramiken utbytt mot annat vid Backagårdens växthus och jag kommer inte ihåg vad keramikern hette. 



Sitter ihop

Alla vaserna sitter ihop och man behöver bara spola i vatten i en vas så sprider det sig till de andra. Dessutom älskar jag färgen som skimrar och inte är heltäckande. Får nog leta efter keramikern vid vårt nästa besök på Österlen för hen hade fler saker jag gillade.  




Hitta dina glimmers

Läste någonstans om uttrycket "glimmers" som är motsvarigheten till triggers och kan beskrivas som små stunder av lycka, trygghet och fridfullhet. Så känner jag när jag plockar blommor i min trädgård och arrangerar dom i vas. Min blomvas kommer att glimma på bordet hela helgen och ge härliga glimmers inombords. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du hittar dina "glimmers" att njuta av !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Underbar vas och att kika in till dig är alltid lika inspirerande! Efter stormen som drog fram i helgen hoppas jag att jag har något blommande kvar i rabatten :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Den vasen var virkelig lekker. Jeg liker slike ting som ikke alle har i sitt hjem. Unike ting er nydelige.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa