onsdag 11 oktober 2023

Hon kom till slut - klockrankan jag väntat på !

 

Vad väntar hon på ?!

I flera månader har jag kikat på knopparna på Klockrankan och undrat vad hon väntat på eftersom knopparna aldrig slagit ut. Dag efter dag har dom sett likadana ut medan grannens planta som hon fått av mig blommar för fullt och är jättekraftig. Min satt jag i en gammal brandspruta med gammal jord medan hennes sitter direkt i jorden mot husväggen.




Äntligen blommar hon

Nu först har den bestämt sig för att det var tid att blomma när frostnätterna redan kommit så i år är det nog kört att få egna fröer. Det tar tid att utveckla kapseln som fröna bor i. Glad ändå att hon bestämde sig för att blomma till slut. Välkommen vackra du - nästa år får du gärna göra entré tidigare, helst i juli !




Det har funnits andra tider

Det har funnits tider när hon klätt in hela portalen till Blomstergården och blommat välvilligt redan i juli. I år blev det så bråttom att få ut alla småplantor när växthuset skulle renoveras så i år blev det som det blev. 



Vacker tillsammans med rost

I år var det luktärtor som fick klä in portalen men nästa år kanske Klockrankan är på plats igen för hon är vacker tillsammans med rost och planterar jag henne från båda håll så blir det bra. Har ju alltid tänkt att jag skall plantera en klätterros vid portalen men har fortfarande inte kommit till skott. Vill ju gärna gräva ner rosen i så fall och det är det där att jag inte riktigt orkar med att gräva där det inte redan är en rabatt.

Härligt att planera och drömma om nästa säsong - sedan kanske det blir något helt annat när idéerna ploppar upp i vintermörkrets abstinens.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Den var vel verdt å vente på. Nydelig ranke.

    SvaraRadera
  2. Klockrankan är så fin men det är trist att den kommer igång så sent tycker jag. I år hade jag Passionsblommor längs hela långsidan av mitt växthus. De kom igång och blommade mycket tidigare. Blev lite skugga av den otroliga växtkraften. Blommar fortfarande men nu tar nog frosten de. Köpte som små skott och de växte fort.
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Ja, det är synd att den blommar så sent. Härligt med passionsblomman som blommor så överdådigt hos dig - den är så vacker !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa