fredag 6 oktober 2023

Hur gick det med solrosängen den här säsongen ?

 

Solrosdrömmar

Det var ju så här jag ville att mina solrosor i solrosängen skulle se ut och jag drömde om att plocka stora fång och fylla upp krukorna i trädgården. Jag fick åka till självplocket istället och plocka solrosor för att få ihop till en maffig bukett. 



Så fina solrosor

Tur det finns alternativ på nära håll när ens egna odlingar fallerar. Älskar solrosor och på självplocket hos Emmas Butik och Emmas lilla SPA finns en hel äng med solrosor att botanisera i - öppet jämt och man kan swisha 10kr/solros (3 för 2). 



Lyser upp hela trädgården

Solrosorna i urnan lyser upp hela trädgården där dom kikar fram och jag uppskattar gult väldigt mycket den här tiden på året. Som en glädjechock som möter en när man kliver ut i trädgården. 




Flera hundra fröer

Jag sådde mängder (flera hundra ) frön i solrosängen av en sort som blir ca 50-80 cm och det har kommit upp enstaka efter den här konstiga sommaren som först var supervarm i juni och sedan regnade bort. 



Ynklig solrosäng

Det blev en ynklig solrosäng på den här sidan ängen och solrosorna var inte speciellt vackra heller så den här sorten kommer jag inte att så någon mer gång.




Växer bättre i sängen

Däremot har dom perenna solrosorna Lemon Queen i den rostiga barnsängen växt något enormt i sommar. Trodde att dom skulle sticka upp en bit ovanför sängen men dom är säkert 2 m. Vilket även stod på etiketten ser jag nu efteråt. 



Mängder med små blommor

Blommorna är små men många, jättefina och man kan klippa av en stor buskig bukett så dom har verkligen levererat i sommar. Synd jag inte köpte fler plantor i våras innan Trädgårdsväxter stängde - saknar den nära handelsträdgården jättemycket med sitt rika utbud. 



Planerar inför nästa säsong

Nu funderar jag på att göra om solrosängen eftersom rönnen växt så enormt och skuggar delar av rabatten. Solrosor kan jag ju alltid åka till självplocket och plocka. Vill gärna ha en gul matta av något som trivs i rabatten och har en idé. 

Roligt att planera inför nästa säsong och drömma om kommande prunkande rabatter!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Bestämma helt kan man bara inte... växterna gör det! Men det är ju det som är charmen. Lycka till med dina drömmar.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva-Mari !
      Det är helt klart växterna som bestämmer om dom trivs eller inte och det är bara att lyssna in och hänga med. Det blir inte alltid som det blir som man vill men kan bli bra ändå.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Jag fick inte heller någon äng av solrosor! Bara 3 st kom upp av säkert 100 frön! Märkligt! Nåväl, man kan inte lyckas med allt :)
    Kram och ha en fin söndag!
    Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa