tisdag 17 oktober 2023

DIY klätterställning av gammalt fönster till rosorna

 

Fortsätter att blomma

Tänk att det fortfarande är några rosor som fortsätter att blomma och utmanar frosten och hösten. Underbart att dom har sån livskraft och trotsar vädrets och naturens makter. Just den här rosen blommade fantastiskt i början av sommaren och har nu laddat om. 



Som marsipanrosor

Knopparna ser ut som de ljuvaste marsipanrosor i härliga rosa toner - precis som en ros skall se ut. Dessutom har hon ett grönskande friskt bladverk som också bidrar. Det skall vara en Giardina men jag har misstänkt att hon varit felmärkt. 

Marsinpanrosor var det godaste jag visste på Prinsesstårtan när jag var liten. Eftersom jag var yngst fick jag oftast min vilja igenom och den åtråvärda rosen landade på min tallrik. Till min stora lycka. Nuförtiden är det den äkta varan som lockar istället. Till min stora lycka. 



Spelar ingen roll vad hon heter

Det spelar egentligen ingen roll vad hon heter bara hon gör sitt yttersta för att blomma flera ggr per säsong och verkar trivas på sin plats i rabatten på uteplatsen.



 
DIY klätterställning

Här är hon i mitten av maj 2019 som relativt nyplanterad vid klätterställningen jag skapat av armeringsjärn och ett gammalt fönster där rutorna gått sönder. 




Klättrar högre och högre

Här är dagens variant av rosen vid samma klätterställning som hållt bra genom åren och som det är lätt att knyta fast grenarna mot. Tänkte ett tag att sätta i kycklingnät i fönstret men det har inte behövts istället kan grenarna vandra in mellan istället. Kul när man kan tillvarata det man redan har. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa


2 kommentarer:

  1. Tenk å ha en klatrende marsipanrose! Flott stativ.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla !
      Ja, tänk att ha en klättrande marsipanros i trädgården - är så tacksam !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa