söndag 15 oktober 2023

Höstkrans av thuja och ljung

 

Roligt och avkopplande

Visst har det blivit några fler kransar under veckan - har kommit in i ett flow av kransbindning. Ibland blir det inga alls och ibland blir det massor. Går enbart på lustkänsla, det skall vara roligt och avkopplande.



Gick åt mycket ljung

Det har varit så skönt att stå i växthuset i blåsvädret och binda så kan man bara smita ut för att klippa lite av thujahäcken. Härligt när man har massor av material, annat var det med ljungen, det gick som vanligt åt mycket mer än jag trott. Fick hämta in en kruka från höstplanteringen på framsidan utöver de andra jag enbart köpt till kranstillverkningen. 



Tar några danssteg och sjunger

Nu måste jag nog köpa på mig fler halmkransar för dom börjar gå åt, alltid bra att ha några i lager när lusten pockar på. Och även spoltråd i flera olika färger och vackra band till rosetter. Det är så roligt att se kransen växa fram under ens händer medan Rickard Wolf sjunger om pojken på månen från CD-spelaren i hörnet av växthuset. Ibland tar jag några danssteg och sjunger för full hals. Mår så bra. 



Hoppas blåsten bedarrar

Satt fast några överblommade solrosor och päron från Silverpäronet med späcknålen som är så rolig att jobba med. Glömmer oftast bort den men idag kom den fram.

Det har blåst så mycket under helgen att något trädgårdsarbete inte är att tänka på - har mest kurat inne och bara tagit det lugnt. Hoppas att blåsten bedarrat idag och att man kan ta sig ut utan risk att blåsa bort.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Så flotte kranser du lager. Ha en flott søndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lillian !
      Hoppas du får en fin dag !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa