måndag 9 oktober 2023

Lyckad skattjakt på morgonpromenaden



Gått på skattjakt

Idag vid morgonpromenaden i det fantastiska vädret plockade jag kransmaterial lite överallt efter vägen. Mycket roligare att promenera när man är på skattjakt. Jag startade i grannens trädgård (med tillåtelse) och plockade av några kvistar med Hortensia. 




Bland torkad Bräken

Landade i växthuset med mina skatter där jag sedan tidigare plockat en stor bukett med torkad Bräken som det bara är att plocka av i urnan till mitt skapande. Så härligt att stå i växthuset och binda. 




Går fortfarande åt dubbel så mycket

Jag startade med kransringarna som hänger på var sida om pardörrarna på framsidan av växthuset - det gick som vanligt åt mängder med mer material än jag trott. Vet ju att man måste plocka dubbelt så mycket som man tror för att få ihop till en krans. Men tror att jag gör det varje gång. 




Övergivna nyponbuskar

Hittade både torkade blommor efter vägkanten och nypon på stora buskar - taggiga så det var tur att jag alltid har sekatören i fickan. Ser mer och mer för varje gång jag går morgonpromenaden och idag upptäckte jag ett stort träd eller förvuxen buske med mängder av vackra nypon. Övergiven efter vägen som inte hör till någons trädgård. Vilken lycka.


 

Blev klar till slut

Fick klart kransen till slut och nöjd kunde jag hänga upp den på sin plats vid pardörrarna - nu återstår bara den andra på andra sidan men jag måste nog plocka mer material innan jag börjar med den.

Var frost i natt och det var både handskar och pannband på vid morgonpromenaden och det skall nog bli lika kallt i natt. Hösten är här på allvar. De tjockare förstärkta fritidsbyxorna åkte på i morse och ersatte Maya Freyas träningstights. Bara en tidsfråga innan graningekängorna blir aktuella. Tidens gång.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Så nydelig den dørkransen din var. Nå er det skikkelig høst blitt. Vi har hatt våre første kuldegrader og bladene har skiftet farge.

    SvaraRadera
  2. Åh, så fint och inspirerande! Ska försöka få ihop nån krans nu efter förkylning, ha det! Majsan

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa