lördag 20 oktober 2018

Gräs - min nya melodi
Prydnad i trädgården

Fjäderborstgräset jag drog upp i våras har varit helt fantastiskt den här sommaren även om det nu börjar sjunga på sista versen. Det har verkligen varit en prydnad i trädgården och otroligt användbart både i krukor, baljor och degtråg i köksträdgården.
Återkommer nästa år

Det gjorde sig så bra i degtråget i köksträdgården tillsammans med jätteverbena, spetskål och kryddtagetes - en kombination som absolut kommer tillbaka nästa år.
Vill ha gräs i nya rosrabatten

Någon form av gräs kommer garanterat att flytta in i den nya rostiga rosrabatten nästa sommar liksom kålplantor - kanske en blandning av spetskål och purpurkål som är så vackra, kanske till och med någon kronärtskocka  och persilja. Ja - det blir en skön blandning av doftande rosor, mjukt svajande gräs och lite tuffa grönsaker.

Vipporna till fjäderborstgräset är jättemjuka och lena och det är svårt att passera förbi utan att stryka med handen runt dom.

Väver sig in

Nu är det snart dags att säga tack och farväl för den här sommaren och tömma alla gräskrukorna. Gräs kommer att bli min nya melodi i trädgården i fortsättningen - en favorit som mjukar upp intrycket och vackert väver sig in.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Men så fint! Jättefint i dina krukor och tråg, det måste jag testa i vår...sen är ju alla dina dekorationer så fina :) Som den lilla grisen!
  Ha en härlig helg nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Så himlavackert! Ska lägga namnet på minnet... nej, jag ska skriva upp det! Jag kan tipsa andra. Så fina bilder.

  Glad helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. åh, jag som älskar olika sorter av gräs, det där gräset vill jag ha, det har jag missat, ser ut som söta kaninsvansar :) otroligt vackert ihop med andra växter

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa