lördag 19 augusti 2023

Återbruk i växthuset

 

Funderade hit och dit

Jag har funderat fram och tillbaka, letat på extrapriser på webbsidor innan jag slutligen landade i att leta fram allmogestolarna jag hittade på loppis för en massa år sedan. Jag hittade dom till slut i Blomstergården där dom härbärgerade stora zinkhinkar med sommarblommor. Annars har dom stått i växthuset som bärare av pelargoner - har aldrig riktigt tänkt på dom som sittplatser.

Avborstade fick dom flytta in i växthuset vid det nu större bordet som fått flytta från ruinen - det är svårt att få plats med korgstolar på den här sidan bordet därför passar allmogestolarna så bra.



Tröttnar aldrig

Som stolsdynor letade jag fram de gamla kuddvaren från IKEA som fick lysa upp stolarna - dom har ett mönster jag aldrig tröttnar på. Blommigt på ena sidan och rutigt på den andra. Dom har säkert varit med över 20 år och funkar fortfarande. 



Återbrukar tyget

Samma tyg som återkommer i flaggvimplarna jag sydde i våras. Ett bra sätt att tillvarata gamla tyger och dukar och ge dom nytt liv. Brukar ha vimplar över pardörrarna som skall avskräcka fåglarna från att flyga in i växthuset. 



Bless this home

För mig är textilier viktiga i växthuset för att skapa trivsel och harmoni som att hänga upp ett par gamla mamelucker med spets mot den hårda betongväggen. Den rostiga skylten som Sofia på Sofias Bod skapat tillför en sakral touch som jag gärna också vill ha i mitt växthus. Det är flera som säger sig uppleva den känslan när de kliver in i växthuset - en andlighet som är viktig och som behövs i dessa oroliga tider. 



Äntligen !

Nu har jag äntligen fått in min älskade däckstol i växthuset i hörnan och det är lika fantastiskt som jag minns det att sjunka ner där med en bra bok och lyfta blicken mot himlen emellanåt. 




Vände andra sidan till

Den qviltade pläden från Miljögården jag haft i alla år var solblekt så mönstret hade helt försvunnit och jag ville ju så gärna ha en precis likadan men den finns inte att få tag på så jag vände helt enkelt på pläden så baksidan fick komma fram istället. Kuddfodralen som var oanvända hittade jag i linneskåpet som passade så bra till. Återbruk fick det bli istället för köpa nytt. 




Mysigt att umgås i växthuset

Nu är det bara farmors kommod som skall flyttas in från garaget och lite annat smått och gott annars är växthuset klart. Får besök av gamla barndomsvänner nästa helg så det skall bli så mysigt att umgås i växthuset med tända ljus i augustimörkret över ett glas vin och långa trevliga samtal. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin helg !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Lyckliga barndomsvänner som får förmånen att inviga ditt växthus! Så vackert och rofyllt.
    Allt gott till dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Espaço maravilhoso!
    Bom domingo:))

    SvaraRadera
  3. Mysigt, där hade man velat vara med! så trivsamt! :)

    SvaraRadera
  4. Skönt tänk att se vad man har i bodarna och sen använda det! Samma här.
    Ditt mysiga växthus är som gjort för ett glas vin och härliga samtal :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa