måndag 7 augusti 2023

Famnen full med naturens skatter

 

Ovanligt pigg och glad sol

Vid morgonens underbara promenad tillsammans med en ovanligt pigg och glad sol passade jag på att stoppa ner sekatören i fickan och klippa av en hel del kransmaterial som knoppig solgul renfana, yrvaket rufsigt gullris och en och annan daggstänkt klöver och rölleka. 



Är man morgonpigg blir man belönad

Man är inte bortskämd med solstrålar nu för tiden och det gäller att passa på att njuta när tillfälle väl ges. Tur att man är morgonpigg - jag slänger gärna på mig kläderna direkt jag vaknar och ger mig ut för att möta en ny dag. Ny dag med nya möjligheter. 



Famnen full med naturens skatter

Att dessutom komma hem med hela famnen fylld med skatter är som grädde på moset. Så mycket vackert som växer där i naturen - man blir ödmjuk inför skapelsen. 



Kompletterar från trädgården

Jag kompletterar det vilda från naturen med överblommade blomstermoroten Dara, vallmokronor och Jungfrun i det gröna från trädgården. Och lite annat. Så härligt att kunna stå ute i trädgården och binda kransen utan regn. 



Blixtar och dunder

Det här var alltså i går, söndag och sedan kom regnet tillbaka med råge och blixtar och dunder. Man får vara glad för de små glädjestunder som dyker upp och göra det bästa av alla regndagar. Jag brukar tänka att, vi har i alla fall inte krig med sönderbombade hus och kan sova tryggt om natten för att få perspektiv på tillvaron och då är det lätt att vara tacksam och ödmjuk. Trots allt regnande. 

Ht så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Det var en god ide å lage blomsterkrans av tauring. Det må jeg prøve.

    SvaraRadera
  2. Hej Isa!
    Det var likadant väder här. Det mullrade lite då jag gick och lade mig. På morgonen berättade maken att det hade dundrat och blixtrat rejält. Är riktigt glad att jag sov, för tycker faktiskt att det är otäckt om det är riktigt nära.
    Du har så rätt, vi har det bra.
    Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Amei as dicas. Parabéns pelo site. Aquele abraço!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa