torsdag 3 augusti 2023

Målade franska fönsterluckor i växthuset

 

Till min stora förtjusning

Nu är vi klara med den stora ställningen i växthuset till min stora förtjusning och kunde rulla ut den. Det gamla skrivbordet plockades hastigt in och fylldes med min samling av återbrukat glas i skimrande grön/turkosa toner. Den stora damejeannen ropade jag in på auktion för 50kr för många år sedan - den stod dessutom i en korg som jag använt ute i trädgården tills den ramlade isär. Ett riktigt fynd.  



Hittat hem

De franska fönsterluckorna som jag fyndade på en antikmarknad i franska Angers för ett antal år sedan har äntligen hittat hem. Har hela tiden varit i valet och kvalet om jag skulle måla dom och när jag kom hem från Österlensemestern och besöket hos Franskans creperie fanns det ingen återvändo. Dom skulle målas i favoritfärgen och stå i växthuset. Trots att dom är gamla med träplugg. Det viktiga är att de funkar för mig just nu och jag är så nöjd. 



Bord från ruinen

Det stora korgbordet som stått i ruinen i alla år fick nu flytta in i växthuset när det gamla utdragsbordet gjort sitt. Det runda lilla mosaikbordet som jag flyttade in provisoriskt får nu istället pryda ruinen. Korgbordet är ganska stort men blir bra när vi är många som skall samlas runt bordet för det finns inget mysigare än att sitta där när mörkret sänker sig och samtala med levande ljus som fladdrar och smutta på ett glas vin efter en god middag. 



 

Ljus i taket

I taket har vi hängt upp solcellsslingor i de nya takstolarna - en slinga hade jag sedan tidigare, sedan kompletterade jag ytterligare 2 st vid det senaste besöket hos Gillberga Gård. Det skall bli så mysigt när de är fulladdade och lyser där uppe - det väntar ju mörka augustikvällar snart. 




Roligt ställe

Den ovala spegeln hittade jag hos Vintagelotta i Degerfors och förbättrade med lite mer färg som var påbörjad. Så roligt ställe att botanisera på. 




Hoppas jag når

Har ätit frukost i växthuset idag och känner att nu äntligen börjar saker och ting komma på plats även om det inte är riktigt färdigt än. Skall snart gå över till grannen och låna deras höga trappstege för att måla gaveln med klematisen - hoppas jag når ända upp för nu längtar jag efter att få in däckstolen så jag kan halvligga i hörnan och läsa och må bra. Har tränat tillräckligt på tålamod ett steg i taget. 



Tacksam och allt är lika älskat

Är så tacksam för allt jag samlat på mig under årens lopp - allt lika älskat. Så roligt att kunna gå runt och plocka ihop saker att inreda med och sakta växer stämningen fram. När sakerna hamnar på ett nytt ställe känns dom nya och fräscha igen. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

 

6 kommentarer:

  1. Det blir nok skikkelig lekkert med lys når mørket siger på. Alle de små detaljene du tenker på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Väntar bara på att det skall bli sol så slingorna sladdas - det är mycket regn nu !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Så mysigt det blir i ditt fina växthus hälsar Luna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Luna !
      Tack snälla fina du !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Hej Isa!
    Härligt att du kunnat inreda nu. Det blev fint. Där blir det gott att sitta och mysa. En riktigt fin ljusslinga, det blir snyggt i mörkret.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Ja, det känns jättehärligt att ha kommit så här långt ! Idag skall jag plocka fram rollern med skaft och se om jag kan nå det sista på gaveln med klematisen.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa