onsdag 23 augusti 2023

Höstvädden Isaac House förgyller scenen

 

Blommar överallt

Rosenskäran Apricotta har nästan helt tagit över Blomstergården, hade inget minne av att jag hade så många plantor av henne men hon har brett ut sig lite överallt. I ett av degtrågen har hon sällskap av en perenn jag drog upp förra året och som då blommade väldigt sent så jag knappt såg vad det var men som kommer desto mer i år.




Förgyller scenen

Det är
höstvädden Isaac House som dyker upp och förgyller scenen tillsammans med Rubenzan. Den ser både skir och robust ut på en och samma gång och står länge i vas så den funkar utmärkt som snittblomma och sånt gillas.
 



Blev "bara" blåa

Det skulle visst bli vita blommor också men hittills har jag inte sett någon. Dom får gärna vara blåa för dom lyser verkligen upp lådorna. Den här godingen blommar ändå till oktober och återkommer år för år. Växten har övervintrat i lådorna så den får nog stå kvar där till nästa säsong. 




Olika nyanser

Apricottan uppträder i lite olika nyanser där den vanligaste är ljust rosa med mörkare mitt. Skall nog plocka av ett gäng enbart med rosenskäran och sätta i vas där hon får behålla sitt dilliga bladverk.



Magiskt morgonljus

Älskar tidiga morgnar i trädgården när allt börjar vakna och morgonljuset är magiskt. Det är som att vandra i en saga och upptäcka nya världar. Härlig start på dagen. 




Trädgårdens gudinna

Trädgårdens gudinna har varit med i många år och står nu placerad i öppningen i ruinen så hon har full uppsikt över ingången till trädgården och långa perennarabatten. Hon fick flytta ut från växthuset när det skulle renoveras och får nog stå kvar på sin nya plats till vintern gör sitt intåg. 

Det ser ut att bli en fin dag i dag vilket man inte varit bortskämd med den senaste tiden. Underbart att trädgårdera i . Det är bara att fortsätta att försöka återfå kontrollen över trädgården efter allt regnande. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. Jag döpte om roenskäran till Rubenza men har nu ändrat till det rätta Apricotta !DS

1 kommentar:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa