lördag 5 augusti 2023

Blommiga stövlar, favoritpelargonen och regnväder

 

Tappar lusten lite

Det har varit ett bedrövligt väder de senaste dagarna med mängder av regn vilket gör att man tappar lusten lite för trädgården - det mesta hänger där ute och hinner bli överblommat. Enda fördelen är att det blir lätt att gräva efter allt regnande och luckra upp jorden. Ogräsen är lätta att rycka upp så är det bara uppehåll kan man göra ett pass för ogräset älskar det här vädret och bjuder hejdlöst in alla sina kompisar på sommarparty.



Äntligen blommiga fötter igen

Allt regnande kräver ju också stövlar om man skall ge sig in i den regntyngda rabatten och mina rosa blommiga har gett upp för länge sedan. Har letat blommiga stövlar utan resultat tills jag hittade dessa på nätet. Dom är rejält höga och när ända till knäna. Fick dom hemlevererade redan nästa dag så det var snabbt levererat från Zalando. Nu är jag rustad om trädgårdslusten mot all förmodan skalle slå till. 




Välkommen Princess Filippa

Mina pelargondamer fick en en kärv start på den här säsongen där dom stått utomhus i gassande solsken och mängder med regn innan dom kunde återvända till sitt trygga hem i växthuset. Nu har dom äntligen börjat blomma och den underbara favoriten Princess Filippa strålar på fönsterbrädan. Har tagit sticklingar för att säkra en framtid i hennes sällskap och har nu 4-5 vackra exemplar. 




Blomvillig dam

En annan pelargon som också gillar växthuslivet är nykomlingen från i fjol som jag just nu har tappat namnet på. Hon var väldigt blomvillig redan i fjol och fortsätter nu att leverera. 




Fångar drömmar

Den indianinspirerande drömfångaren är fyndad på Orsa Saluhall och får nu pryda den turkosfärgade dörren tillsammans med det väldigt patinerade blombordet från Örebro Auktionshall. Den skall nog få lite kärlek när allt annat är klart i växthuset.




Ser fram mot pelargonblomning

De övriga pelargonerna är knoppiga och kraftiga så det finns hopp om blomstrande fönsterbrädor under sensommaren. Är glad att jag hann få in dom innan de senaste dagarnas (eller veckornas) idoga regnande. Nu blommar dom ända till oktober/november innan det är dags för vintervila i Trädgårdsateljén.  




Kondens, rått och fuktigt

Det bildas mycket kondens i växthuset pga vädret och textilierna känns redan råa och lätt fuktiga - har nog inte upplevt att det hänt så tidigt på säsongen tidigare. Eller också har växthuset blivit tätare efter reparationen med det nya taket. Hur som skulle det vara trevligt med lite värme och solsken igen.


Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Regner det hos deg også? Jeg er så lei regnvær. Det har ikke gjort annet i hele juli. Håper på en fin august i det minste

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillan !
      Ja, vi får hoppas på en fin sensommar med massor av sol och efterlängtad värme !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Ja det regnar och regnar, dina stövlar är riktigt snygga. Det blir inte mycket gjort i trädgården för att det är så blött, får passa på då det är uppehåll.
    Pelargonerna trivs i växthuset, men de vill nog ha lite sol också.
    Ha en trevlig helg /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Idag har det faktiskt varit riktigt skapligt - man får ta tillvara de små ljusa stunderna i detta regnande.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Hej, vart är den rostiga damen, som du har i rabatten, ifrån?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Hon kommer från Vintagelotta i Degerfors - du hittar henne på Facebook ! Hon har ökat ganska mycket i pris sedan jag köpte henne för många år sedan.
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100063480995198

      Radera
  4. Hej, så inspirerande du skrivit om att samla blommor till en krans! Idag regnar det i Stockholms skärgård, men jag ska lägga sekatören i fickan och gå en promenad. Tack för hela idén!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Så härligt att du blir inspirerad - så glad jag blir !
      Hoppas du får en skön promenad trots regnet !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa