tisdag 15 augusti 2023

Med tusentals blommor invaderar Sweet Summer Love stegen

 

Tusentals purpurfärgade blommor

Klematisen Sweet Summer Love blommar nu med tusentals små purpurfärgade blommor i sitt hår i växthuset. Hon överlevde renoveringen av växthuset med råge och snickarna var så noga med att luta stegen åt olika håll för att skona klematisen under byggtiden. Jag erbjöd mig att klippa ner henne men dom avböjde. Så tacksam. 




Klättrade inte så högt i år

Hon har inte klättrat så högt i år av förklarliga skäl och stegen lutar jag nu mot takstolen istället för gaveln så hon får plats för alla blommorna - dessutom skonas fönstren för nu är jag rädd om allt trävirke nu när jag vet hur snabbt det kan gå med att virket tar stryk.




Väntade och längtade

Kommer i håg första året hur jag gick och väntade på att hon skulle börja blomma och kunde det verkligen bli tusentals blommor på den då klena lilla plantan. Det kunde det visade det sig.



Sopborsten står redo

Hon är lika välkommen varje år och i år har jag sopborsten redo och borstar upp hennes kronblad dagligen för att inte gå i drivor av utblommade blomblad och kunna sitta i däckstolen i den sköna hörnan. 



Skaparglädje och mönstermani

Idag fortsätter målarkursen Mönstermagi med Karolina Skaparglädje - så himla roligt att vara igång igen. Under sommaren har det inte blivit mycket målat när det är så mycket med trädgården istället. Karolina är fantastisk att inspirera och sprida sin skaparglädje, man blir så uppfylld av både glädje och kreativitet och bara leker. Man släpper prestationen och låter själva skapandet ta utrymme istället. 

Så idag har jag bubblat med färgen på duken - plastat in och det skall bli så spännande att se resultatet i morgon när det torkat. Sann skaparglädje som bubblar över - får sån lust att sy lavendelpåsar av dukar, gamla handdukar eller det där tyget jag köpte i Provence för evigheter sedan som aldrig har passat in här hemma. Och skapa med makrame ! Och sätta på en surdeg !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa


4 kommentarer:

  1. Så bra klematrisen fikk bli der den var uten å bli klippet. Nå er den så nydelig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Ja, den blommar fantastiskt - så glad att jag slapp klippa ner den .
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Vilken lycka att den klarade allt måleriarbete så bra, den är verkligen fantastisk!
    Det är klart att du ska sy lavendelpåsar av provencetyget! Lavendel och Provence är bästa kombon <3

    Måste få fråga, har du märkt att Linnetagetesens frö mister sin grobarhet snabbt? Jag har inte lyckats få dem att gro de senaste åren och det är så tråkigt. När jag fick frön av dig hade jag de ljuvligaste överdådiga krukor i några år, men inte längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anni !
      Du har helt rätt - lavendel och Provence är bästa kombon !
      Har inte heller fått Linnétagetesen att gro och har inte haft den på flera år. Undrar vad som hände ?
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa