måndag 24 juli 2023

Roligt med maskiner, rostigt avtryck och muren målad

 

Väder och vind sliter på ett egetbyggt växthus

Muren runt om på växthuset har farit lite illa genom åren även om jag tror att vi målade den utvändigt till en trädgårdsvisning 2018. 



Roligt med maskiner

Maken tycker det är väldigt roligt att använda maskiner när han är med i trädgården och inte mig emot. Allt går mycket snabbare när han är med som här när vi försöker få bort allt sågspån som samlats runt muren. Det är något visst med män och maskiner. 




Rostigt avtryck

Har haft hjärtan av rostigt material hängande på pelarna på båda sidorna av de stora pardörrarna under många år som rostat av sig på muren. Ville ha något som liknade ett pepparkakshus men den eran kanske är över nu när muren skall bli nymålad och fin. Vill nog inte rosta ner den igen även om det går snabbt att måla över. 




Snart klart

Det blev en fantastisk skillnad när muren med gemensamma krafter blev målad runt om. Har dessutom målat fönsterstommen och så långt jag når på gaveln så nu är det inte mycket kvar. 

 



Nu är muren vit och fin igen runtom - vilket lyft det blev !



Bytt ut de rostiga

Hos Gillberga Gård Vintage Gammalt & Nytt hittade jag de runda bågarna klädda med jute - så småningom skall jag klä dom med torkat material, skall vänta in lite mer från naturen först. Tror det kan bli bra istället för de rostiga hjärtarna. 



Pellisarna på plats

Dom hängde jag upp på de smidda krokarna inne i växthuset istället - får se hur länge dom får hänga där. Ett 20-tal pelargoner är nu inplockade i växthuset på de breda fönsterbräderna. Det blev en helt annan stämning på en gång. Det är inte så många som blommar än efter allt uteliv i regnet men de kommer nog snart igen för många har riktigt maffiga knoppar. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa