lördag 15 juli 2023

Moodboard med lekfylld inspiration från loppisfynd

 

Slog till direkt

Nu har jag gjort några fynd på loppis som blir som en moodboard för vilken känsla jag vill ha i det nyreparerade växthuset. Stolen tingade jag redan innan semestern när Vintagelotta la ut bilder på Facebook och igår var vi och hämtade den. Det gäller att slå till snabbt när man hittar något man vill ha. 




Eftertraktad

Jag och med att den stod kvar flera veckor hos Vintagelotta var det många som tydligen varit och ryckt i den så jag är glad att det var jag som fick den. En patinerad sak med mycket själ och charmigt slitage - något nyproducerat aldrig kan åstadkomma. Den kommer förmodligen att stå utanför växthuset bärande en skir rosatonad pelargon i en sliten kruka i samma färgton. 



Ny funktion

När jag jobbade var växthuset en oas för påfyllning, lugn och ro och jag inredde växthuset för att skapa den stämningen. Nu när jag är passionär har växthuset fått en annan betydelse - nu är det ännu mer min kreativa lekplats och jag kommer att fylla det med roliga, lekfyllda saker i kreativa glädjerika färger. Den här sagolika kakburken i plåt hittade jag också hos Vintagelotta och den gör mig så glad. Den får stå för den lekfulla visa i växthuset.



Hårt mot mjukt

Det rostiga hårda möter det skira och mjuka i växterna från trädgården som den bedårande luktärten och blomstermoroten som blommar för fullt just nu. 



Tidens tand

Den ärgade skopan hittade jag på ett loppis på Österlen och föll direkt för den magiska färgen. Det är bara tidens tand och mångårig slitage som kan skapa den färgsättningen. 




Sopar, klipper och oljar

Nu håller jag på att sopa i växthuset - eftersom det har stått utan tak en tid har det blåst in löv och massor av sågspån efter snickarna. Varvar med gräsklippning och inoljning av de bräder som sitter på gavlarna som inte hanns med innan. Får se hur långt upp jag vågar mig - snickarna lämnade kvar en ställning för att nå ända upp till nock. Jag skjuter nog på just den delen ett tag till. Oljar hellre på lägre höjd till tonerna av Edith Piaf för att få den rätta känslan.  




Ny tripp?

Hittade ett matbord på Blocket, precis ett sånt som jag haft i växthuset sedan start med utdragbara skivor på varje sida som nu gått sönder. Det här bordet är målat i englandsrött och skulle passa perfekt. Undrar om jag vågar fråga mannen om ännu en tripp på okända vägar för att hämta hem ännu en skatt till mitt älskade växthus ? 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

PS. Blir galen på att texten ändrar sig själv - fler som har samma problem? DS

13 kommentarer:

  1. Du hittar så härliga saker på dina utflykter runt landet. Och har en man som kör runt och samlar upp fynden. Tror nog han snällt hämtar bordet också! Ska bli roligt att se ditt växthus i nya kläder.
    Har inga problem med att texten ändrar sig.... däremot blir jag anonym ibland trots att jag är inloggad på mitt konto. Hm. Världsliga problem.
    Ha det fortsatt lekfullt och roligt!
    Kramar från Solstrimmors Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Hm. Blogger lever sitt eget liv och trots att svenska är ikryssat som bloggspråk ändrar den gärna I till jag osv. Märkligt att du blir anonym trots att du är inloggad.
      Japp - lekfullt och roligt är orden !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej fina du. Jag älskar att cykla runt och kolla alla second hand ställen i min vackra stad. Det gör mig lycklig att jag inte behöver köpa nya saker. Just nu letar jag efter vissa författare och jag blir glad som ett barn när jag hittar ännu en bok i serien. Idag är det lördag och jag ska alldeles snart ge mig iväg på min runda. Skickar massor av kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tamara !
      Så roligt att höra av dig !
      Hoppas du fick en riktigt givande runda med många fynd !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Underbar stol, vad roligt när man hittar det där lilla extra, som passar så bra in på hur man har tänkt det. Hoppas du får till det med bordet också, ser fram emot att få se sen!

    Blir också galen på texten som ändrar sig, så man måste klippa ur och klistra in på nytt, innan man är klar. Har aldrig riktigt fattat varför den gör så.

    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Ja, det är så roligt när man hittar något man verkligen gillar och i de "rätta" färgerna !
      Fattar inte heller varför den ändrar texten och bara i vissa inlägg - galenskaperna lär väl fortsätta förstår jag.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Hej Isa!
    Fina fynd du gör. Det är klart maken ställer upp så du får ditt bord.
    Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack fina du !
      Får invänta en "bra" dag när maken har gott om energi - vinterns svåra sjukdom har satt sina spår.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  5. Åhh fina grejer till ditt växthus! Rätt färger också! Ja blogger lever ibland sitt eget liv...jag vet!! Hopplöst!
    Kram från ett hett Öland & Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      Tack snälla du ! Älskar den där turkosa nyansen !
      Vi är utlämnade till blogger på gott och ont !
      Härligt med solsken - här är det dagsregn i dag.
      Ha det så gott på din vackra soliga ö !
      Kram/Isa

      Radera
  6. Det er ikke så ofte jeg er på loppemarked, jeg har en tendens til å komme hjem med alt for mange "nye" ting.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa