onsdag 26 juli 2023

"Råkade" inreda lite i växthuset i väntan på

 

Skulle bara smyginreda lite

Tror ni jag kunde hålla mig ifrån att smyginreda i växthuset ? Nää - det kunde jag inte. Skulle bara flytta in korgsoffan som stått i trädgården i ur och skur för den inte skulle bli förstörd. Den som vi fyndade på Blocket några kvarter bort precis efter bygget 2010 och som hängt med sedan dess. 

Sedan upptäckte jag att man nog skulle komma in med ställningen ändå och då släppte alla hämningar




Vill ju sitta bevämt

Om nu soffan ändå stod i växthuset kunde jag ju lika gärna fixa lite så det går att sitta bekvämt i soffan också så då plockades lite textilier in och en pall som knappt tog någon plats alls. 



Mer textilier och Mårbacka

Några filtar kan ju vara bra att ha om man vill svepa om sig. Den stora Mårbackapelargonen hade inte trivts så bra i Trädgårdsateljén och sedan regnigt uteliv på det blev lite för mycket så när vi gjorde en utflykt till Lindesberg Handelsträdgård fick 2 st Mårbacka flytta med hem som sedan fick flytta in i den patinerade krukan.



Tar ju nästan ingen plats alls

När jag skulle klippa gräset som blivit så långt flyttade jag och maken tillbaka den turkosa dörren i växthuset som ändå står efter väggen och inte tar upp någon plats alls.  Och då kunde lika gärna blombordet som brukar stå framför också få flytta tillbaka. 




Räddade en planta

Murrevan som brukar bre ut sig på golvet i växthuset har nästan utrotats under renoveringen. Tur att jag drog upp en tova och satt i kruka innan som nu tagit sig rejält så krukan inte ens syns. Fast den här livskraftiga damen kommer nog att dyka i tegelgolvet lite överallt om jag känner henne rätt. 




Lyser upp

Älskar den här vackra turkosa kulören som dörren har och den kommer säkert att sprida sig till andra inredningsdetaljer i växthuset. 




Går på lust och känsla

Det blyinfattade fönstret kommer förmodligen inte att stå där sedan, jag provar mig fram och plockar om efter lust och känsla. Har lite andra planer med inspiration från Franskans Creperi. Bordet fyndade vi på extrapris för några år sedan på EKO men skivan lossnade ganska snabbt och nu har maken lagat upp bordet så det går att använda igen. Det fick flytta in provisoriskt så man har någonstans att ställa teekoppen vid växthusfikat. 






Doftljus från Österlen och Hylkegården - doftar gott men rätt så starkt så det får vara tänt korta stunder. 





Går fortfarande att få in ställningen

Blev en riktigt mysig miljö i väntan på att kunna inreda "på riktigt". Tänk att jag har så mycket saker som nästan inte tar någon plats alls. Hihi. Fortfarande går det att få in ställningen för målning utan problem. 

Det är vädrets makter som styr när vi kan måla utvändigt och igår var en riktigt blöt dag med duggregn större delen av dagen även om det klarnade upp på kvällningen. En trött dag med mycket vila - ibland får man låta ambitionen vila och samla energi för kommande dagar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Det fick ju plats en hel del i väntan på att du inreder på riktigt... Snyggt blir det, du har så mycket fina saker, riktiga fynd. Vi har ungefär likadant väder, det småduggar emellanåt och känns som att regnet kommer när som helst.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack snälla du ! Har samlat på mig saker under över 20 år och det har blivit många loppisbesök. Så roligt att botanisera i nu.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Så utrolig flott det ble. Du er virkelig en inspirasjonskilde. Kurvmøbler er flotte og så gode å sitte i. Koselig med knirkingen når man setter seg ned.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Håller helt med dig - korgmöbler tillför så mycket för känslan , både att sitta i och se på. Så roligt att du blir inspirerad !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Men vad rolig du är:) Kan du få det finare?! Tycker det är klappat och klart nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha - har bara börjat ! Det är mycket mer som skall in - tack snälla för dina kommentar !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa