torsdag 1 november 2018

Skapa mosshjärtanKom hem med skatter idag igen

Idag var det också ett fantastiskt väder när jag cyklade hem från jobbet och jag stannade till i några skogsbryn efter vägen och plockade med mig lite skön mossa hem. Det är ungefär som med kransmaterial,  när man tycker att man har tillräckligt skall man plocka lika mycket till för det går åt massor.
Stomme av hönsnät

Jag var sugen på att göra ett mosshjärta med en stomme av hönsnät vilket jag aldrig provat tidigare. Hittade en jättefin bloggsida hos Underbara Hem som visade precis hur man skulle göra, sedan måste man ju testa några ggr innan man lär sig. Jag håller just nu på att lära mig och det tar nog några hjärtan innan man får dom som man vill ha dom.
Får träna på

Så här blev resultatet. Det var lite knepigt att få till formen men det är bara att träna på så får man nog till snitsen till slut. Blir nog en vända till skogen under helgen för att fylla på mossförrådet för det blev inte mycket kvar. Jätteskönt att kunna stå i köksträdgården i dag igen och pyssla lite i det sköna vädret.

Tror att hjärtskapandet kan vara beroendeframkallande - mossa är ett sånt fantastiskt material att skapa med.

Blir nog massor av hjärtan

Det var lite lättare att fylla den färdiga hjärtformen och dekorera med några sticks och en avklippt murgrönekvist. Kanske hela pallkrageväggen i köksträdgården kommer att prydas av mosshjärtan den här hösten - risken är stor om det blir vackert väder i helgen, hehe.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Altid er du fyldt med ideer.

Klem til dig
Charlotte

Solstrimmor sa...

Fint, fint, fint! Det ser så roligt ut. Här redigeras bara, suck. Men det är så kul och jag gillar det.

Kramar från Eva-Mari

Underbarahem sa...

Kul att du hittade till min blogg och mina mosshjärtan, så fina hjärtan du har gjort.
Ha en skön helg!
Kram Birgitta

Liselotte Johansson sa...

Vilka fina hjärtan. Jag ska också försöka att göra något liknande.