torsdag 31 januari 2019

Kan aldrig få nog av favoritfärgenFörvandlar tråkiga ting

Min absoluta favoritfärg kanske inte har undgått någon som följer bloggen - den dyker upp lite här och där hela tiden och jag tröttnar aldrig. Den kan förvandla vilket tråkigt föremål som helst till en inredningsdetalj som tar för sig som den här boxen från IKEA.
Adderar man den dessutom med lite decoupage så får den en helt egen karaktär som det garanterat bara finns ett exemplar av.
Målade om

När jag skulle skapa balkongen till Nordiska Trädgårdar 2017 provbyggde jag balkongen i växthuset och insåg snabbt att blomsterhyllorna och dörren inte kunde vara vita och tråkiga utan behövde fräschas upp - det vara bara att sätta igång att måla och förvandla med favoritfärgen.
En gammal tråkig låda fyndad på loppis för en billig penning kan bli något helt annat med lite färg och fantasi.
Här har den målats och blivit försedd med ben från Panduro.
Och vips blev lådan en liten hylla i köket istället.
Favoritfärgen är så himla harmonisk och passar så bra tillsammans med en annan favoritfärg nämligen rosa.

Krukorna från Sofias Bod är naturligtvis favoritkrukorna för vackra pellisar i olika rosa och lila toner.

Den här färgen finns i olika toner och blandar man även lite rost, patina och rosor ja då kan det knappast bli bättre ( i mitt tycke).


Fotograf Gustav Kaiser Formexmässan


Härlig förebild och influenser

När jag läst reportage från årets Formexmässa där man lyft fram den färgstarka kläddesignern Zandra Rhodes där hon återskapat delar av sitt hem i London på mässan har hon valt den turkosa färgen i sin stora bokhylla tillsammans med rosa. Alltså I love it !

Man blir så lycklig när man ser henne - så där skulle jag också vilja vara och se ut när jag fyller 78 år fast så där modig som Zandra är med sitt rosa hår, kraftfulla målning och stora smycken kommer jag aldrig att bli. En härlig förebild och influenser.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Anja C. Hill sa...

Tack snälla för ett jätteinspirerande inlägg.
Jämte gult är turkos min andra favvofärg också - speciellt i kläder.
Roligt att se hur du förvandlar "tråkiga" saker till vackra ting.
Din balkongkreation är helt ljuvlig.

Ha en superhelg!
/Anja

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Du är mästerlig på att förvandla och styla! Jag tröttnar aldrig på dina bilder och jag har också fastnat för denna blågröna nyans. Kanske har du ett finger med i spelet. Ofta går jag nån nyans mörkare, men jag älskar detta sockersöta, puttenuttiga. Din monter 2017 var verkligen en fullträff. Tittar närmare på Zandra Rhodes och noterar ett stekt ägg som brosch...njae..., men att matcha bokhylla med hår är ju helt enkelt lysande jättekul!
Trevlig helg
/Anette

Anna Isakson sa...

Underbar blogg!
Jag såg din rosa svartöga och blev alldeles kär i den. Så fin!! Nu har jag letat efter frön men inte hittat... Var fick du tag i det? Eller köpte du en färdig planta?

Hälsningar Anna

Susie på Stjärnarve... sa...

Gillar också turkos, men kanske mer dom färgstarka nyanserna - men den är mycket läcker!
KRAM/Susie

Carina sa...

Vacker nyans och behagligt nedtonad. Har den något nummer eller namn?

Ha det gott! Carina

Ulrika Johansson sa...

Verkligen och harmonisk kan den färgtonen heta, passar så bra till din fina stil!
Tack för inspiration!

Furulunden sa...

Det er så gjennomført hos deg. Det er som om former og farger blir en del av oss med årene. Hos meg er det former som gjør seg gjeldende. Firkanter og sirkler her i hagen :)

Lotta sa...

Även jag har turkost som favoritfärg. Tillsammans med grönt, eller lila, eller orange... eller... den går nog till allt!
Ha en fin vecka /Lotta

Anni sa...

Det är så skönt med FÄRG istället för allt trendigt grått och allt tråkigt bäääsch. Dina färger gör mig glad och får vårkänslorna att spritta.