lördag 5 januari 2019

Rassliga små kuvert med fröer

       

Helt oemotståndliga

Någonstans i mitt undermedvetna har dom slumrat i det dolda för att nu stiga fram och helt ta över. Har aldrig haft dom tidigare men har läst alla hyllningar i andra bloggar och lagt det på minnet. Så i år får dom göra entré i trädgården för dom verkar vara helt oemotståndliga - tror dom skulle passa perfekt i krukorna framför växthuset.


Bildkälla  Rara växter

Långblommande skönheter

Bilderna från Rara växter gick rakt in i hjärtat och fingrarna knappade liksom av sig självt hem fröerna även om jag var lite tveksam till den starka färgen på de dubbla Zinderellorna. Det gick helt enkelt inte att motstå de vackra Zinniorna Queen Lime, Zinderella Purple samt Queen Red Lime - ja, till och med namnen är ljuvliga.  Dom här skönheterna skall också vara långblommande, starkväxande och hållbar som snittblomma - kan man önska något mer ?


Bildkälla Rara växter

Letar mig fram i djungeln

Passade också på att klicka hem en vacker purpurkål Scarlet med violettgröna krusiga blad till köksträdgården samt ytterligare en solros som jag fått fnatt på - en helt ny rosa solros Strawberry Blonde som blir ca 150-180cm hög. Ser för min inre syn hur jag strosar runt i köksträdgården bland degtråg sprängfyllda med solrosor i olika storlekar och hur jag liksom får leta mig fram i djungeln. Nu är det mycket som skall få plats om jag skall förverkliga alla mina drömmar. Halkar hela tiden

Det är ju så lätt att halka in på olika frösidor den här tiden och helt plötsligt kom jag på att Kronärtskocka måste jag ju ha och klickade hem Green Globe från odla.nu. Är osäker på om det är den sorten på bilden som jag tog när vi besökte Fredriksdals för några år sedan.  Så maffigt med massor av kronärtskockor på rad. 


Snart är vi där

Rassliga hoppingivande kuvert

Så nu väntar jag på härliga rassliga små kuvert som skall droppa in i brevlådan. Kan ju tillägga att jag har massor av fröer sedan tidigare och bestämmer mig varje år vid den här tiden att jag inte ska beställa fler. Men när längtan är som störst så letar sig nya godingar in till mitt hjärta och ger hopp så då går det inte att motstå.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Carina sa...

Det är så lätt hänt och så svårt att välja... Kanske ännu svårare att komma ihåg hur mycket det kan bli av bara några få plantor av varje.. Zinnia är jättefina och fantastiska i buketter. Gott val!

Ha det så gott! Carina

Malin sa...

Zinnian ja, den är helt ljuvlig. Fast jag har haft lite problem med att driva dem. De gror fint och så , men blir snabbt rangliga, sen händer det att endel ruttnar i stammen och går av? Men skam den som ger sig, ska nog prova på nytt. De finns i så härliga färger, fina de du valt. En ny solros ska jag också testa, men den som heter Ms Mars.
Ha det fint!