måndag 7 januari 2019

Nachos på planka - ny favoritEnkelt, gott och lättlagat

Maken och jag testade ett nytt recept under helgen när vi ville ha något riktigt gott som gick snabbt att sno ihop som kom att bli en ny mumsig favorit. Varva nachochips, ost, majs, avokado och tomater efter behag på en plåt, tjoppa in i ugnen i 5-10 minuter och rör ihop en guacoumole under tiden. Jag gör min på 1 avokado, 1 liten pressad vitlök, en dos Trocomare och några hackade tomater. Har jag rödlök hemma hackar jag i lite sånt också.
Bara att dra över på skärbräda

Ta ut ur ugnen när osten smält, dra över bakplåtspappret på en stor skärbräda. Ställ skärbrädan mitt på bordet så alla kommer åt och njut. Vi gjorde också en tacoköttfärs för att få det lite matigare som vi serverade bredvid i en järngryta.


Renskrapat

Slurp - så var det renskrapat

Det sa bara slurp så var allt försvunnet - nästa gång skall jag lägga på massor av kvisttomater för rostade tomater i ugn är så himla goda och kanske lyxa med en pecorinoost. Skall köpa en annan sorts nachochips också som man kan använda att äta med och kanske addera med en havrecreme fraiche vid sidan av - olala så gott !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Mmm ... det här måste vi testa. Det verkar inte bara gott, det är ju vackert också. Vad har du för temperatur på ugnen?Vi gör ofta nachochips med en klick sambal oelek och en skiva ost på. In i ugnen på ca 200 grader tills osten smält. Det brukar vi ha som tilltugg när vi lagar lördagsmiddagen. Kan jag rekommendera.

Ha en fortsatt skön vecka!
/Anita

Cecilia S sa...

Låter smaskigt. Det måste jag testa.
Cilla♥