söndag 27 januari 2019

Inbäddad i fluffig teddysnö
Sagolandskap

Nu ligger trädgården och växthuset inbäddat i ett tjockt lurvigt snötäcke som för ovanlighetens skull ligger kvar på växthustaket.


Snön på växthustaket påminner om mjukt teddyfoder sånt där gosigt man kommer ihåg från ungarnas vinteroveraller när de var små. Till och med lejonet har fått lite vitt om nosen. 
Jätteharen härjar i trädgården

Växthuset ser verkligen ut som ett sagohus nu med snötäcket som hänger ner vackert draperat innan allt kommer att hasa av. Det är spår överallt i trädgården som vittnar om att trädgården även lever för fullt på vintern. Jätteharen har jag sett flera ggr när jag kikar ut i trädgården och hans karaktäristiska spår avslöjar att han är en flitig gäst som gärna rör sig kors och tvärs, hoppas bara att han inte är för glupsk .

Rådjursspåren ser ut att ha upphört sedan dom gjort rent hus på svartkålen som jag lämnade kvar i köksträdgården.  Och nu är det hög tid att hänga ut fågelmat till de små vännerna så dom klarar kylan.
Lääängtar

Längtan efter trädgården är stor nu och vintertröttheten gör sitt bästa för att slå klorna i mig. Det är nu man skall unna sig låånga sovmorgnar under helgen och tillåta sig att vila.

Det är underbart att tänka att trädgården finns där ute under all snö ändå och bara väntar på våren den också.
Livskvalité

Tänk när man vaknar tidigt en vår/sommarmorgon och kan tassa ut till växthuset för att köra ett yogapass. Det är alldeles tyst sånär som på fåglarnas kvitter och fontänens porlande. Sedan vankas frukost i växthuset - snacka om livskvalité. Ljuvligt att det finns där framme och "skvalpar".

Behöver sin vila

Det är nästan så jag kan känna doften från Duschesse de Montebello ända hit. Det är klart hon måste vila sin långa vintersömn för att kunna blomma så där överdådigt till sommaren igen.

Och kanske är det likadant för oss människor - att vi behöver en längre vintervila för att verkligen kunna njuta av våren när den väl kommer och vara utvilade och redo för allt trädgårderande.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Isa!
Ditt växthus ser härligt ut i vinterskrud, tänk att snön blivit perfekt hängande i vågor. Dina sommarbilder är ljuvliga.
Ha det fint /Marika

GladiGrönt sa...

Vilket otroligt vackert mönster det blev av snön! Som en gardinvolang! Och visst är det bra med vintervila för trädgård och människor. Ha det så gott/Monica

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja, visst behöver vi vår vintervila vi också. Bara lite svårt att landa i den och bara vara. Lätt att hasta vidare och börja drömma om vår och sommar. Alltså vilket häftigt mönster det blev av snön som är på väg ned från växthustaket! :)
Kram!

Fia sa...

Åh, så vackert med snö! Och nog är alla årstider viktiga på sitt sätt, även om det börjar rycka i kroppen av längtan efter vårvärme. Skönt att höra att jag inte är ensam om att längta!