tisdag 17 maj 2011

Bockade armeringsjärn som läckert "staket" !


Det här  "staketet" eller trädgårdsprydnaden hittade jag i Stadsträdgården och tyckte att det rostiga järnet mot den vita marktäckaren var så himla läckert !


Nu är frågan, hur bockar man armeringsjärn ? Kan man göra det med handkraft eller krävs det någon form av svets eller verktyg ? Det kanske beror på hur stark gubbe man har att tillgå ?!

Någon som provat ?

Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Ja, det var väldigt fint. Har ju förstås ingen aning om hur man gör så jag ser fram emot att kika in vid ett senare tillfälle och se om nån vet. Kram

  SvaraRadera
 2. Snyggt till myskmadran! Det går att böja med handgraft men är tungt och man måste ha något att böja mot...Enklast är nog att höra med en plåtslagare vad han tar för att bocka till ett gäng. De har ju rätta verktygen. Kanske en bilverkstad också kan hjälpa till?

  Man vill ju ha samma välvning på bågen på alla så när man böjer för hand är det nog risk för att de blir lite olika. ser fram emot att höra och se lösning på detta!!!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hej Isa,
  Jeg har selv bukket jern til mine staudestøtter - se min blog. De er bukket omkring en trætønde, og hvis man sørger for at markere midten og bukke ud fra den kan det sagtens lade sig gøre. Jeg har gjort det med 6 mm jern, men tror også godt det kan lade sig gøre med 8 mm.
  Jeg synes du skal prøve inden du betaler for det, for det er der da ingen grund til :)
  Held og lykke.

  SvaraRadera
 4. PS: Indlæggene var på min blog den 3. og 5. april.

  SvaraRadera
 5. Jaaaa, så snyggt!! Så där vill jag också ha :-)) Intressant bara hur man får böjarna ungefär lika, oavsett böjmetod...... Håll oss uppdaterade om du hittar en lösning....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Verkligen snyggt med de rostiga armeringen mot blommorna. Tror nog gubben din orkar böja dem själv, gärna mot en rund stolpe eller nåt.
  Ha de så bra och lycka till, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 7. Jag älskar armeringjärn i alla dess former och visst går de att böja själv :-)
  Lycka till!
  Hélena

  SvaraRadera
 8. Hej Isa!

  Jag håller på att skriva ett blog som handlar om armering -- främst bygga grund med betong osv men just nu håller jag på skriva om lite roliga saker men kan hitta på i trädgården med armering. Då hamnade jag på detta blogginlägget och tyckte det va ett kanonide. Skulle det vara ok för det om jag lånade en av dina fina bilder på staketet? Jag länker i så fall till dig i mitt inlägg både för att referera till var jag hittade ideet och var bilden kommer ifrån.

  Tackar!
  Sarah, sarah@armeringdirekt.se,
  www.armeringdirekt.se/blogg

  SvaraRadera
 9. Supersnyggt! Rolig form utan att de tar över rabatten så att säga. Tusen tack för att du länkar <3

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa