torsdag 3 januari 2019

Fröer till linnétagetes Så många fröer

Så var det dags igen att ägna sig åt förpackning av fröer från den vackra Linnétagetesen. Plockade av ett gäng i höstas som fått ligga på en tallrik tills nu. Brukar paketera den här tiden i januari när längtan är som allra störst efter trädgården, sommar och alla växterna.

Tänk att en enda blomma kan innehålla så många fröer - det är därför man alltid kan dela med sig av överskottet till sina trädgårdsvänner.Helt förälskade

Den vackra blomman förtjänar verkligen att spridas och det roliga är att flera som fått fröer har blivit helt förälskade och fortsätter att sprida fröerna. Från första början köpte jag av trädgårdsmästaren i Karlslund men sedan har jag alltid tagit egna fröer varje höst eftersom det är så enkelt.
Många tillsammans

Helst ska man sätta många tillsammans i en stor balja då kan den bli så här maffig och storväxt. Den är lättodlad och lätt att dra upp från frö. Väldigt roligt att följa utvecklingen från de första hjärtbladen till full blomning.
Blomsterglädje med posten

Varje sommar är det ett måste att ha den i köksträdgården där den blommar ända till frosten tar den. Brukar ge den ordentlig med näring under sommaren både med hönsgödsel men mest med nässelvatten.

Vill du ha fröer till linnétagetesen mailar du mig på isastradgard@hotmail.se så kommer en påse med blomsterglädje på posten.  Hojtar till här på bloggen i ett PS när fröerna har tagit slut.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram Isa

PS. NU är fröerna slut och alla är utskickade för den här gången. Så roligt att så många hört av sig och ville ha den fina tagetesen ! DS.

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

... och ifall du får slut på dina så finns det fler här hos mig! Men kanske mina fröns bäst-före-datum har gått ut... det är ju sju år sedan jag tog mina? Tror nog att de har sin livskraft kvar...

God fortsättning på nya året!
Kramar från Eva-Mari

Stefan/Veronica Jonsson/Axelsson sa...

Hej Isa,

Jag tar gärna lite fröer av tagetesen :) Mejlar min adress!
När det gäller verbenaställningarna så tar jag en vanlig sil. En med lite större nät och typ mosar fröställningen mot handflatan. Fröna åker igenom silen medan fnaset stannar kvar.

Kram

HWIT BLOGG sa...

Klart jag vill ha! Ja jag längtar också till våren...men snart så är den här! Det går fort nu :)
Kram från Titti

Ann-Christin Mara sa...

Hej,Jag vill gärna ha några fröer och hoppas jag ar tur. Mailar adressen och tack påförhand.

Cecilia S sa...

Så vackra tagetes. Hoppas du lyckas lika bra med odlandet i år.
Kram Cilla♥