måndag 28 januari 2019

En riktig god våffla kan man ju klämma vilken dag som helstUltimata våffelreceptet

I helgen blev jag plötsligt sugen på våfflor - annars brukar vi bara äta våfflor den 25 mars,  men en matig våffla ur ju supergod med lite goda tillbehör så den kan man ju klämma vilken dag som helst.  Det gäller bara att hitta ett riktigt bra recept när man varken tål mjölk, gluten eller ägg. Jag har testat några olika tills jag fann det ultimata våffelreceptet - ett riktigt vegorecept som du hittar HÄR.
Så himla gott

Man kan ta lite olika i-hop-plock av glutenfria mjöler eller också en glutenfri köpt mix - båda varianterna funkar lika bra. Att det är rivna morötter i smeten gör våfflan riktigt matig.  Jag använder havremjölk till smeten och toppar våfflan med havrecreme fraiche, räkor, stenbitsrom och lite hackad röd lök sedan klippte jag av lite broccoligroddar för att få in lite grönt också. Så himla gott och vackert !
Bara riktiga grejer

Till efterrättsvåfflan snodde jag ihop Mandelmanns nötcreme som smakar MYCKET hasselnötter. Den här cremen är verkligen på riktigt till skillnad mot Nutella som mest innehåller palmolja och socker. Den underbara honungen från franska Angers matmarknad fick gifta sig med 70 % mörk choklad i cremen.
Äkta ekologiskt vaniljpulver fick flytta in när jag inte hittade någon vaniljstång i baklådan.
Två tummar upp

Vid våra semestrar på Österlen brukar vi alltid bunkra upp med Extra fin ekologisk rapsolja. Numer använder vi aldrig någon annan. Den här nötcremen fick två tummar upp av maken och smakade ljuvligt tillsammans med svägerskans hemlagade hjortronsylt toppad med lite kokosgrädde. Dessutom vet man att cremen bara innehåller riktigt bra ingredienser - det tycker jag är livskvalité.

Receptet till Mandelmanns nötcreme hittar du HÄR. Jag hittade ett förenklat recept i tidningen Lantliv där det inte stod att man skulle köra hasselnötterna i ca 10 minuter tills oljan pressas ur. Så nu har den stelnat i kylskåpet men är fortfarande lika god. Så det kan vara ett tips att köra hasselnötterna länge i matberedaren.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Furulunden sa...

Det ser kjempegodt ut og helt etter mitt hjerte - vaffelhjerte :)

Lone Hall sa...

Åhhh kære Isa
Nu blev jeg helt sulten ;)
Det lyder så lækkert. Må prøve opskriften på nøddecremen.
Tak for skønne opskrifter.
Rigtig smuk dag

Klem, Lone

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Altid er du opfindsom Isa om det er i huset, haven eller køkkenet.

Smuk aften
Klem

Charlotte