söndag 3 december 2023

Vackra frostrosor, pelargonsticklingar och ett dekorerat växthus

 


Som tjock kristyr på ett pepparkakshus

Snön har legat kvar sedan den kom för några dagar sedan och nu är det nästan 15 minus. På grund av kylan har även snön på växthustaket legat kvar och bildar nu en vacker snögirlang på sin väg ner.  Ser nästan ut som tjock spritsad kristyr på ett pepparkakshus. 

Går man in i växthuset är det alldeles mörkt och ganska ogästvänligt. Längtar redan till våren och sprudlande växthusliv igen !



Vackra frostrosor

Frosten på de gröna pardörrarna var supervacker när jag var in en dag under veckan -  naturens under och skönhet slår allt. 





Fortsatte klippa torkade blomblad

Eftersom det inte var så mysigt i växthuset traskade jag in i Trädgårdsateljén istället och fortsatte att klippa bort torkade blomblad på pelargonerna medan Sonja Aldén underhöll på CD-spelaren. Tror inte jag varit där ute sedan jag fick allergiattack vid senaste besöket. 



Får gosa fram vattenrötter

För att inte pelargonerna skall ta så mycket plats klippte jag ner en del och Mårbackan jag köpte i somras efter växthusrenoveringen fick släppa till ett helt gäng med sticklingar. Dom har jag ställt i glasvaser med vatten inne på fönsterbrädan där dom gosa sig i lugn och ro och skapa rötter till någon gång i januari när jag tänker plantera dom i jord. Fick så många fina pelargonsticklingar i fjol med den tekniken. 



Så vackra till favoritfärgen

Längtar efter att ha mängder med vackra Mårbackor nästa säsong i och runt växthuset  - gärna i zinkhinkar. Dess nyans är så vacker mot både den zinkgråa som den turkosa favoritfärgen som det kommer att bli mer av till sommaren. Härligt att börja i tid med att dra upp sticklingar ! 



En helt ny värld öppnade sig 

I övrigt har jag mest målat och blivit helt besatt av Mixed Media där man blandar urklipp från olika sorters tidningar med vackra servetter och gamla notblad som en grund på målningen. Botaniserade på Myrorna i veckan och hittade till min stora lycka både notbok och en gammal bibel att riva blad ur och använda i skapandet tillsammans med salt, ink, posca- och blyertspennor och kritor och allt man kan tänka sig. Så himla roligt och beroendeframkallande. 

Detta var ett första försök och test som inte är klart än. Någonstans måste man börja och ta ett första steg och prova sig fram - det är så jag lär mig. Kaffe och tee är också utmärkta att använda för att skapa en gammaldags look på sitt material.  

HÄR hittade jag vansinnigt mycket inspiration och  en helt ny värld öppnade sig !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin 1:a advent !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Hver årstid har sin sjarm. Jeg tror ikke jeg hadde trivdes med å ha bare sol og sommer året rundt.

    SvaraRadera
  2. Visst är det vackert med all snö, här har vi några dagar av gudomlig vinter. Vilket inte hindrar att jag ser fram emot våren! Kul att du också tar sticklingar nu, det gör jag när som helst och låter dem gona sig i vatten tills jag stoppar dem i jord när det behövs. Jag önskar dig fina och sköna helgdagar!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa