måndag 11 december 2023

Rost möter rost och lite glitter i ett jularrangemang

 

Satte julen på paus ett tag

Jag har satt julen på paus den senaste veckan och knappt gått utanför dörren annat än för att skotta snö. Har huttrat inne vid köksbordet över målardukar, färgglada akryltuber och sprudlande inkfärger tills nu. Idag återvände lusten att försöka ta mig ner till växthuset för att hämta den rostiga skålen från Claus Dalby och göra en julinstallation. 



Fick skotta mig in

Som den sanna entusiast jag är greppade jag snöskoveln och skottade mig in i växthuset - till min stora lycka går det nu att ta sig in genom de vita pardörrarna vintertid efter växthusreparationen. All snö har rasat av från växthustaket i omgångar och bildat en rejäl hög framför pardörrarna. 




Privilegium som passionär

Vi tog en sväng till ett folktomt Plantagen under förmiddagen och det var underbart att strosa runt i lugn och ro och kolla in utbudet. Ett privilegium man har som passionär.  Blir dock lika chockad varje gång över de höga priserna på växter och pynt. Kom ut med vita kottar, julros och 5 hyacinter - allt till extrapriser och kunde åka hem och börja fixa i trädgårdsateljén. 



Bra att ha ett lager

Spansk mossa hade jag ett lager av liksom lite blåbärsris och vackra grenar. Hade gärna haft lite härlig mossa i gömmorna men tyvärr hade jag inte hunnit plocka på mig lite innan snön och kylan kom. 




Rost möter rost och lite glitter

De rostiga granarna passar ju bra till en rostig skål och det glittriga bandet tillför lite glamour. Skålen tar ju lite plats och kommer nog att landa på köksbordet men då måste jag först röja undan alla målargrejor och där är jag inte än. Är fortfarande inne i ett skaparflow och målar tills det känns klart. 



En liten, liten gran

En liten rumsgran letade sig också tydligen ner i kundkorgen som platsade precis i julkrukan från Ulriksdals Trädgårdar. Det är nog det närmaste julgran vi kommer i år och det känns helt ok. Det känns mer och mer att julen är mest jul innan jul. Mysigt när man tänder adventstakarna som lyser upp i fönstren under decemberdagarna och gofikar varje adventsöndag. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Jeg gleder meg til pensjonisttilværelsen, jeg har så mange planer.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa