lördag 25 november 2023

Naturlig krans, allergiattack och glitter överallt

 

Glittret sprider sig

Skapandet av crepeblommor har fortsatt lite av och till eftersom glittret har en förmåga att sprida sig överallt, allra helst på golvet runt matbordet och vidare därifrån. 

Plockade en hel del granris och blåbärsris förra helgen när vi var på julmarknad i Dylta Bruk. Höll utkik när vi åkte genom skogsmarker och till min stora förtjusning hade man avverkat på ett ställe ( är annars INTE förtjust i avverkning av skog) och där fanns massor med ris att plocka från marken. 



Trivs tillsammans

Tänkte att blåbärsris och ljuslila anemoner skulle trivas bra tillsammans. Kanske blir det några fler utan glitter som får lysa upp blåbärsriset. Känner inte alls för att pynta upp brickbordet i traditionella jultoner den här julen utan vill ha något som också tillför trivsel efter jul. Annars tröttnar man fort. 



Svarade med allergiattack

Var ute i Trädgårdsateljén häromdagen och gav lite kärlek till pelargondamerna som svarade med en rejäl allergiattack när jag väl landade inne framför datorn igen. Klippte bort alla torkade blad från pelargonerna och det blev tydligen för mycket damm som min kropp reagerade på. Har alltid varit väldigt allergisk mot allt möjligt och det blir inte bättre med åren. Att jag skulle vara det mot mina pelargondamer var dock en nyhet. 




Trivs med klimatet

En pelargon som fortfarande levererar mängder med blommor är den engelska pelargonen som trivs med klimatet i ateljén på ca 10 grader. Ljuset är dock ett problem och lampor att sticka ner direkt i jorden kan vara en lösning för dom stora pelargonerna som står sämst till. 



Naturlig krans

Julstämning var det på en trevlig kransbindarkurs jag var på under veckan där det fanns mängder med bra material som jag annars inte har möjlighet att plocka som mjuken, idegran och alkottar. Trivs bäst med naturligt material i kransen och adderade bara ett juteband. Fyllde sedan på med en liten rostig fågel. Hittade ett set med 4 st rostiga fåglar med skruv i botten på nätet som man kan skruva fast i toppen av ett staket och liknande. Passar lika bra att stoppa i en krans den här tiden på året.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Det er så lite til for å pynte opp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Ja, det behövs inte så mycket för att det skall vara vackert !
      Ha det så bra !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Piękne dekoracje. Serdecznie pozdrawiam:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Kul att du hittat hit - tack för din kommentar !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. De naturliga kransarna är ändå vackrast tycker jag. Tycker jag känner doften ända hit! Hemska tanke om du skulle utveckla allergi mot pelargoner! Det var nog en tillfällighet.
    Idag har jag tänt adventsgranen på balkongen! Äntligen är vi framme vid årets innerligaste tid.
    Ha det gott du också.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Så härligt med adventsgran på balkongen - så vackert !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Underbar krans! Det enkla är det vackra som vanligt...
    Kram från ett kyligt Öland & Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      I det enkla bor det vackra som Ernst brukar säga ..
      Ha det så gott på din vackra ö!
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa