torsdag 14 december 2023

Auktionsfynd och ett knippe amaryllisar

  

Tillför så mycket

Lokala ICA-butiken hade extra-extra-pris på Amaryllis på snitt under en lucköppning och maken åkte dit och inhandlade 6 st pampiga röda julblommor. Annars brukar jag gynna Blomsterbutikerna men det här gick inte att motstå. 

Underbart att sitta under de vackra högresta blommorna under tidiga frukoststunder med levande ljus. Färska blommor tillför så mycket och abstinensen är stor nu efter alla buketter som jag plockat från den egna trädgården under säsongen. Man blir bortskämd med att alltid ha färska blommor på bordet.  



Kapade och nålade

Adderade några tallkvistar i den höga IKEA-museumvasen som är den enda höga vasen som amaryllisarna platsade i dessutom kapade jag dom ca 10 cm och nålade dom upptill. Det tog nästan 1 vecka innan dom slog ut för fullt och de flesta hade 4 st vackra knoppar . 



Vacker färgton 

Knopparna visar bättre vilken färgton blommorna egentligen har - så vacker röd nyans. 

Tyvärr orkade inte stänglarna med att hålla upp alla blommor när de slagit ut. En morgon när jag kom upp hängde nästan alla över vaskanten och jag fick klippa stjälkarna korta och byta vas så jag skulle nog ha kortat in dom ännu mer från början. Och kanske satt dit gummiband i nederkanten.  




Gjorde ett kap med is i magen

Jag gillar keramik från Upsala Ekeby och brukar hålla lite koll på auktionssajterna och nyligen hade jag tur när Örebro Auktionshus hade både vas och fat av Ingrid Atterberg på sin auktionssida som är en av mina klara favoritformgivare. Keramik från Uppsala Ekeby är så tidlös och ständigt aktuell. 

Har en vas av henne sedan tidigare - en Negrovas. Den här serien heter Corso och jag hade is i magen tills det var ca 1 minut kvar innan auktionstiden gick ut när jag la mitt sista bud och till min stora glädje gick det hem och setet var mitt för 250 kr. Ett riktigt kap ! 

Snart vänder det och vi går mot ljusare tider igen - längtar !!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Mamma hadde alltid Amaryllis som blomstret til jul da jeg var liten.

    SvaraRadera
  2. Har avverkat flera fådda amaryllisstänglar redan men har en lök i kruka på vänt som nog slår ut under julen. Annars är hyacinten min bästa julblomma. Jag tål doften, tack och lov! Atterberg var en formgivare som hör till mina favoriter och jag gratulerar dig till ett fint fynd. Dem kommer du att få glädje av.
    En glad tredje advent önskar jag dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Hej Isa!
    Vackra amaryllis. mina blommar inte ännu, men de blir nog klara till Jul.
    Ett fint fynd, gillar färgen.
    Ha en fin helg /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa