tisdag 20 november 2018

Girlang av brysselkål - DIYFeelgoodstund i växthuset

Tänk så roligt man kan ha med en gigantisk påse med brysselkål. Bästa pysselmaterialet. Och billigt. Är ingen älskare av brysselkål annars men som pysselmaterial är den perfekt. Tog mig en feelgoodstund i växthuset tillsammans med kål, kamin med fusklågor och skön avslappningsmusik på CD idag på eftermiddagen medan det fortfarande var ljust.
Glad i min snickarbänk

Är glad att jag har en riktigt gammaldags snickarbänk i växthuset. Nu fick kålen precis plats i ett av hålen i snickarbänken och sedan gjorde jag hål i kålen med en spetsig ljusinsats. Det fungerade kanonbra. Sedan var det lätt att trä upp brysselkålen på ståltråden.
Grönsaker är så vackra

En liten ljusmanchett tog bara någon minut att göra. Älskar att använda levande material - det blir en helt annan känsla och grönsaker är så vackra att använda sig av.
Dalomkänsla

Gjorde en lång girlang och hängde över fönstret vid skrivbordet i växthuset. Som "tofs" använde jag mig av svartkål från köksträdgården och sedan tyckte jag att något rött skulle lysa upp girlangen. Fick lite Dalomkänsla av skapelsen. Kanske påminner den lite färgmässigt om den vackra Orsadräkten ( mina hemtrakter).
Just nu

Det är alltid lika roligt och påfyllande att fixa till lite på bordet i växthuset.
Girlangen får hänga här just nu och sedan när det blir kallare kanske den får flytta någon annanstans.

Liggande eller hängande

En liten krans som går lika bra att hänga fick pryda krukan. Just den här kransen trädde jag upp på lite grövre ståltråd och formade till en ring innan jag trädde på brysselkålen.
Skön meditationsstund

Jag har fortfarande ganska mycket kål kvar (och svartkål i köksträdgården) så det blir nog fler kransar eller girlanger under veckan. Det var en skön meditationsstund att göra hål och trä upp dom. När maken skulle iväg och handla häromdagen ropade jag efter honom köp massor av brysselkål och han kom hem med två jättepåsar så nu har jag pysselmaterial ett bra tag framöver - hihi.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Brunt sukker sa...

Fortryllende vakkert
du er så flink
klem Eli:)

Veronica sa...

Kul med inspiration med kål :) Det är roligt att använda grönt material istället för bling-bling från affären :)

Tack för din fina kommentar på Facebook :D

Kram

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Super fin ide Isa.
Jeg har selv prøvet at bage halve rosenkål.
De kommer til at ligne roser.

Klem og god dag
Charlotte

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jättefina girlanger och så snyggt med svartkålen i änden och den röda rosetten. Men själv skulle jag inte klara av att göra sådana girlanger, dom skulle nog bli uppätna innan dom blev klara, jag är nämligen en älskare av brysselkål :) Har odlat det i flera år men haft lite uppehåll. Men nästa år är det dags igen. Då hoppas jag kunna gå ut och skörda till julaftonsbuffén. Det känns som en enorm lyx.

Tack för ett, som alltid, inspirerande inlägg!
Anita

Maribel sa...

Hej Isa!
Det blev riktigt fint.
Ha det gott /Marika