söndag 18 november 2018

Nu töms trädgård och växthus inför vintern



Zinkvattenkannor uppradade för vinterförvaring

Det är mycket bestyr med allt som skall plockas in från trädgården och tömmas innan vintern kommer. Alla vattenkannor vill jag gärna övervintra i växthuset, glömmer man någon ute så har man säkert en vattenkanna med rund botten i vår. Det har hänt flera ggr att vatten stått kvar i något bortglömt exemplar som sedan knappt kan stå själv när våren kommer.

Här är en del av samlingen av zinkvattenkannor som man aldrig kan få för många av. Det finns alltid plats för några till som maken brukar säga varje Österlensemester när jag står där och håller ännu ett eftertraktat exemplar i handen.




Direkt i tvättmaskinen

De sista textilierna plockades in från växthuset idag och kuddvar och duk åkte direkt i tvättmaskinen utan att passera gå medan dynor fick ligga på tork för den här tiden är det ganska rått och fuktigt i växthuset. Det lilla fårskinnet i korgstolen får däremot ligga kvar för än vill jag kunna smita in dit och sitta en stund för att bara vara och ta ett långsamt farväl.




Gjord av sten och väldigt tung

Den tunga fontänen skall tömmas och kånkas in varje höst och den här hösten har det ju varit så varmt så länge att den fortfarande har stått ute tills i dag när jag kände att nu börjar frosten smyga sig på och rätt som det är är det vinter. Själva piedestalen får stå kvar ute. Nu har jag skrubbat den runda delen där det blir en hel del avlagringar från vattnet under en trädgårdssäsong. Väldigt skönt att ha fått in både själva fontänen och det runda fatet i förrådet. Fick ta i från tårna för att orka lyfta varje del.




Förråd under vintern

Nu är alla pelargoner inplockade eller tömda ur sina krukor och växthuset får fungera som förråd för trädgårdsmöbler under vintern. Nu ser det inte lika inbjudande ut som på bilden men det gör ju ingenting. Snart är det dags att bomma till på riktigt men jag brukar hålla ut så länge det går. Man kan ju alltid binda kransar med kaminen påslagen. Riktigt mysigt det med. Och säkert kan jag inte låta bli att duka upp lite julstilleben på det gamla skrivbordet för lusten kommer säkert att slå till innan det blir riktig vinter.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Du utnyttjar verkligen ditt växthus maximalt. Så roligt att få följa dina vedermödor, glädjor, sorger ibland, men mest inspirationen du ger och alla positiva tankar och kloka ord du strösslar med! Njut nu av vintervilan... visst är det ett vackert ord? Vintervila.

    Glad måndag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa