onsdag 21 november 2018

Julkrans med böjligt favoritbandBrysselkål som "bling bling"

Brysselkål har jag tydligen använt även tidigare som lite "bling bling" i julkransen tillsammans med rödlök. Kanske något som upprepas till årets krans. Fast nu hänger en idekrans redan på entrédörren men man kan ju alltid tillverka fler. Halmkransar har jag ju ett helt lager liggande på snickarbänken i växthuset. Värre är det med ris att binda med - om jag inte går ut och klipper lite på thujahäcken som dragit iväg.
Böjligt favoritband

Det här röd/gröna bandet var ett älsklingsband med böjbart ståltråd i kanterna så det var lätt att forma vackra rosetter. Flitigt använt under massor av år - nu är det blekt och nött och det är nog dags att införskaffa något nytt. Vissa saker till jul blir det tradition att använda - det här bandet var en sån sak. Tror jag till och med hade två.
Förälskad i brysselkål

Har blivit helt förälskad i brysselkål. Alltså inte att äta utan att pyssla med. Har några nya idéer på lut att testa. Kanske maken får kånka hem fler jättepåsar - hihi.

Sprider både värme och trivsel

Ser fram mot helgen att fortsätta skapa i växthuset tillsammans med nya elkaminen med fusklågor som sprider både värme och trivsel. Ibland tycker jag till och med att det doftar som från en riktig kamin.  Me like.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner
Kram/Isa

2 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Nøjjjjjj hvor er det en smuk kamin. Sådan en tror jeg inte vi kan få i danmark og så hvid.
Jeg elsker også rosenkål, men her ryger de også i maven. Jeg spiser dem som kartofler.

Klem til dig
Charlotte

Stefan/Veronica Jonsson/Axelsson sa...

precis det där rutiga bandet har jag med sedan många år tillbaka och använder varje jul

Väldigt fin krans av tujan :)

//Veronica