lördag 24 november 2018

Snökransar, enkransar och andra vackra kransarKrans på stan

Under årens lopp har man samlat på sig en del bilder på vackra julkransar. En del är fotade på stan som den här vackra kransen på bilden. Här är det nog ett proffs som varit i farten - den ser så tät ut och vackert komponerad med olika sorters barrväxter och material i ett vackert mönster.
Går åt massor med material

Närbild på skapelsen. Det skulle vara härligt att ha tillgång till så mycket material att man kunde binda en sån här krans för det går åt massor.
Ett minne blott

När vi hade en jätteen på tomten var det bara att gå ut och klippa det man behövde till en krans. Det saknar jag något enormt efter att den blåste sönder en vinter och vi fick lov att ta ner den.
Stickigt ris

Det var en riktigt gammal en med bär på kvistarna och säkert 10-15 m hög. Den stacks som sjutton när man band och klippte så man fick lov att ha handskar på sig men det är förlåtet för länge sen. Trädgården blev aldrig sig lik igen efter att den försvann. Helt plötsligt upptäckte jag hus jag aldrig sett tidigare i villaområdet. Den hade skyddat oss för insyn.
Snökransar

Kransar kan ju se ut på många sätt och en krans som hängt med mig i säkert 25-30 år är snökransarna som jag brukar spruta på fönstren till advent. Mallen har jag skurit ut av en gammal plastficka så den är bara att spola av och använda igen och igen och igen.
Många tillsammans

Att ställa massor med terrakottakrukor med mossa och levande ljus tillsammans blir så stämningsfullt och trevligt. Måste dock passas noga förstås.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du har en trevlig helg !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Nøjjjj du er monster go.
De små potter de er lige mig. Det tror jeg at jeg må efterligne. Tusind tak for lækker lækker inspiration.

Klem og god helg
Charlotte

Maribel sa...

Hej Isa!
Vackra kransar du gjort, och krukorna med ljus i är så dekorativa.
Ha en fin söndag /Marika

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Fina tips! Du är verkligen drottning av pysslande. Så effektfullt med ljusen på rad. Guld värt med eget material. Vi hade en enorm enbuske på mannens marker som klövs i en storm och den gav 60 finfina mulliga kransar som gick som smör i solen på julmarknaden. I år vilar jag och försöker komma ikapp med det ena och det andra, alltså inga mässor och marknader, men ska förstås pyssla lite för eget bruk.
Kram
/Anette

Underbarahem sa...

Så fina dörrkransar och kransarna på fönstret är jättefina,vore kul att testa det med mina barnbarn.
Ha det bra!
Kram Birgitta

Veronica sa...

Hej Isa,

Det där att spruta på fönstren gjorde jag mycket förr men har på något sätt "glömt bort det"

Undrar varför? Det är ju fint :D

SKa definitivt göra det i år, i köksfönstret! Åtminstone göra rutor :D

Kram

Bettys beundran sa...

Såååå många fina kransar. Det börjar bli dags och se vad skogen har att ge innan första snön kommer. Blir så kallt att krafsa efter mossa i snön. En fin tid vi går till mötes med alla fina saker från tidigare år - inte mycket som behöver inhandlas.