fredag 16 november 2018

Regnchock i växthuset



Dyblöt kudde i däckstolen

Tur att det finns duktiga hantverkare som kan rycka ut när man behöver dom. Tyckte väl att det var väldigt blött på tegelgolvet när jag klev in i växthuset under veckan efter några dagars bortovaro. Nu var det sent på eftermiddagen och det hade börjat skymma så jag kollade aldrig upp i taket - inte förrän dagen efter när jag kände på kudden i däckstolen som såg lite konstig ut och fann att den var dyblöt.





Hål i taket

Jag stod som ett fån med kudden i handen och fattade ingenting. Sen såg jag. Två rutor i taket var borta. Det hade regnat rakt in under flera dagar. Inte undra på att både kudden och täcket i däckstolen var dyngsura. När chocken lagt sig gick jag runt växthuset för att se vad som hänt.




Tur i oturen

Där fann jag glasrutorna uppfångade i en buske bakom växthuset. Dom låg helt prydligt. Hela. Ibland skall man ha tur när oturen är framme.




Uppfångade

Om nu glasrutorna på taket skulle få för sig att lossna från både clips och kitt och ge sig iväg så var det i just det här hörnet dom skulle göra det - där det fanns en buske som fångade upp dom. Och innan vintern kom så vi fick en chans att göra något åt det. Det hade inte varit roligt om det här hade hänt under vintern. Vi hade verkligen tur att det hände nu om det nu ändå skulle hända.




På plats igen med annat kitt

Jag var jätteorolig innan glasmästarna kom om fler glasrutor skulle ge sig iväg. Och jag vet inte om jag är särskild lugnad efter besöket heller även om dom saknade rutorna nu är på plats igen med ett helt annat kitt än vad som användes för åtta år sedan. Då användes kitt med silikon i och vad händer med silikon efter ett antal år - jo, det lossnar och man kan dra bort det. Även om det inte är så illa på taket. Än.




Solen inverkat

Så nu får vi gå över taket och vika upp alla clips och be en bön till alla gudar som finns att taket sitter kvar till våren då vi får ta ett beslut hur vi skall göra.  Vi har en teori om att där rutorna rutschat av ligger solen på från söderläge och att det kan ha inverkat på att rutorna släppt från kittet. Sedan har clipsen oturligt nog också vikt upp sig och inte hållt kvar rutorna.

Annars står växthuset ganska skyddat även om väder och vind sliter på det och det är dags att måla allt till nästa sommar. Priset man får betala för ett växthus i gammalt material med själ. Skulle inte vilja ha det på något annat sätt - njuter så mycket i mitt eget paradis på jorden.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

  1. Det var allt tur att dett skedde nu om det nu skulle ske. Åtta år är ingen lång tid men det går hårt åt grejerna utomhus.
    // annika

    SvaraRadera
  2. Aj aj,.. va tråkigt med hål i växthustaket.Lite otäckt att silikonet bara har så kort livslängd. Men vilken tur att rutorna var hela och kunde sättas dit igen nu före snön kommer. Inte som här när det hände mitt i vintern ifjol,och vi hamnade att vänta till våren innan ny ruta kunde sättas fast.
    Skön helg!

    SvaraRadera
  3. Oj, men vilken tur i oturen! Nu är det bara att fixa till ditt lilla paradis igen så att du kan njuta av massor av sköna dagar där inne :)
    Kramis från Titti

    SvaraRadera
  4. Tur i oturen. Vad bra att du trots allt upptäckte det nu.
    Fortsatt trevlig helg!
    Birgitta

    SvaraRadera
  5. Flaks at det ble oppdaget i tide!
    Det er jo så vakkert, at det er vel verd al innsatsen?
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  6. Helt otroligt vilken tur du hade! Förstår dock vilken chock det måste ha varit att vrida ur en dyblöt kudde när man har för sig att allt är intakt.
    Ditt växthus tar andan ur en med sin charm och skönhet.
    Ha en trevlig vecka!
    /Anja

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa