lördag 17 november 2018

Lycklig mix, mängder av fröer och kreativ insats på växthustaketFransiga, enkla och dubbla i en salig blandning

Äntligen har tulpanerna kommit i jorden. Jag köpte olika rosa tulpaner i omgångar, både dubbla, enkla och fransiga och sedan blandade jag alla tulpanlökarna och hoppas på en lycklig mix i vår när tulpanerna kommer upp och blommar. Sorterna är Double Princess, Foxtrot, Dallas och Pink impression. 
Vårglädje i trädgården

Jag grävde ner dom i nya rosenrabatten mellan rosorna så dom kommer i grupper då kan jag sätta annat framför så inte de överblommade tulpanstjälkarna syns. Det är det tråkiga med tulpaner att när de blommat över så är de inte lika roliga längre. Men när de börjar komma upp och blommar så sprider de mycket vårglädje i trädgården. Brukar gå varje dag och kolla. Och glädjas över varje ny knopp som visar sig.
Rosor, vallmo och fingerborgsblommor

Passade också på att sprida ut massor av vallmofrön, både dubbla och enkla, köpta och egenskördade. Massor av fingerborgsblommor vill jag också ha i rabatten även om det tar några år innan de blommar - höga, maffiga och i vackra pastellfärger i bakkant i rabatten.
Kreativ insats

Annars har jag mest klängt på trappstegen runt växthuset med trädgårdshackan i högsta hugg. Man får vara lite kreativ för att komma åt när man skall vika ner clips som en extra åtgärd för att hålla fast rutorna på hela växthustaket.
Yes - nu sitter dom där

Himla skönt att ha det gjort. Sedan kände jag på alla rutorna som sitter längst ner och nu känner jag mig lugnad att taket kommer att hålla i vinter. Det skulle förvåna mig om några rutor skulle få för sig att rutscha av nu när clipsen är på plats igen. Sedan ser kittet ganska bra ut runtom så nu hoppas jag att det bara var i det där hörnet som var extra utsatt av solen som rutorna rutschade av. Se förra inlägget.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - önskar dig en riktigt trevlig lördagskväll!
Kram/Isa

1 kommentar:

Underbarahem sa...

Hejsan! Är dålig på detta med vårlökar, tycker att de är så tråkiga när de har blommat färdigt. Men det kanske är värt att prova, för de är så vackra när de blommar.
Ha en skön helg!
Kram Birgitta