tisdag 6 november 2018

En ljusglimt i novembermörkretSkön känsla

Nu har jag helt gått ner i varv och välkomnar novembermörkret -  känns verkligen hur allt går till vila och en stillhet sänker sig över livet, sinnet och trädgården. En skön känsla. De vackra löven som nyss sprakade av höstfärger har lämnat träden kala och morgondimman lägger sig som en daggig extra hud i mitt ansikte när jag cyklar till jobbet.
Välkomnande på morgonen

Snart är det dags att göra iordning ljusbordet i köket. Det är så välkomnande på morgonen att tända allt och mysa i mörkret inför en helt ny dag. En dag med nya möjligheter. Det är nu det är viktigt att hitta de små ljusglimtarna som lyfter en i håret varje morgon. Att göra november till en fest istället för att försöka genomlida den hemskaste och mörkaste månaden på hela året.
Ett bord att bli glad av

Tror bestämt att jag skall hämta in den här fina zinkhinken igen, fylla den med sand och sätta ljus i den. Fast inte så smala ljus som på bilden, de brann ner på nolltid. Härligt annars med massor av ljus som speglar sig i fönsterrutan och blir till ett eget litet ljushav. Älskar det här brickbordet som alltid pyntas upp den här tiden. Alltid lite olika men på samma tema - ett bord att bli glad av och som skapar stämning.
             Guldstund som glimrar i novembermörkret   

Nu bokar vi in konserter jag och maken, så man har något guldkorn att se fram mot. I går köade han tillsammans med många andra framför kansliet till Nikolaikyrkan för att köpa biljetter till Insamlingskonsert för Musikhjälpen den 21 november. Ett medmänskligt syfte samtidigt som massor av artister uppträder. En riktig guldstund som glimrar i novembermörkret.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

gun sa...

Så vackert du har gjort med ljusbordet...
Jag håller med om att november är en mörk och trist månad.
gun

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Så hyggeligt Isa.
Det er sådan en smuk og hyggelig tid med lys og gran.
Masser af klem

Charlotte

Maggan sa...

Vilket fint inlägg om den mörka November och så vackra bilder med ljus.Ha det gott/Margareta

Lone Hall sa...

Smukt og dejligt med alle lysene. Jeg bruger også rigtigt mange lys i denne tid, og pynter med naturens gaver.
Smukke billeder Isa
Rigtig god dag

Klem, Lone