söndag 11 november 2018

Hängande rostigt cykelhjul



Idegran i lösvikt

I går var vi på julmarknad till Dylta Bruk och medan maken fyndade i matbodarna siktade jag in mig på ett stånd med julkransar och idegranskvistar. Julkransarna var fantastiskt vackra i blandade idegransvarianter, men jag vill gärna binda själv så jag köpte idegran i lösvikt i stället.




Bra att ha i lager

Dessutom sålde dom halmkransar jättebilligt så ett lass fick följa med hem. Dom gjorde dom själva och var grossister till Blomsterlandet. Halmkransar är alltid bra att ha när lusten faller på att skapa en krans.





Hänger cykelhjulet som en modern spegel

När jag kom hem med mina fynd fick jag en idé om att klä in det rostiga gamla cykelhjulet som stått i köksträdgården i flera år i väntan på att bli nått. Det fanns fyra hål i hjulet som en snäll släkting borrat upp åt mig och tanken var att den skulle hängas som en ljuskrona.

I natt kom jag på att man kan ju hänga hjulet som populära runda speglar hänger nu för tiden. Sagt och gjort det var bara att trä in ett snöre genom två av hålet, knyta stora knutar från insidan och hänga upp cykelhjulet.




Välkomnar vid ytterdörren

Nu hänger det precis utanför vår ytterdörr och välkomnar när man kommer hem. Lindade in en liten ljusslinga i hjulet så det lyser upp lite där det hänger.




Dukar om och dukar upp

Bordet jag fyndade hos Vadstena Antik i somras har fått flytta in på farstukvisten och här kan man duka upp lite godsaker beroende på säsong. Ljuslyktor med levande ljus gör sitt till och den lilla Buddhapojken tillför fromhet, lugn och ro. Sånt man aldrig kan få för mycket av.




Stämningsfullt i mörkret

Extra stämningsfullt blir det när mörkret sänker sig över trädgården och allt skimrar lite extra. Det är nu vi behöver allt ljus vi kan få så jag kommer att sätta upp fler ljusslingor lite överallt. Det är så mysigt när man ser hur det lyser i mörkret.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Piffigt med kvistarna i hjulet! En egen maskin som spottar ut stommar skulle man allt ha.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa