måndag 11 juni 2018

Wrams Gunnarstorp klär in den gamla pilen
Torra rosor

Flera av mina rosor har farit väldigt illa av värmeböljan som varit. Trots stödvattning är knopparna torra och fula. Både Morten Korch och Karen Blixen har visserligen rosor som slår ut, men som är torra i kanterna. Sen finns det andra som bara levererar utan stödvattning - som Wrams Gunnarstorp som växer vid den gamla gråa pilen.


Populär klätterros

Här hinner man knappt med förrän knopparna slagit ut och blomningen är över. Nu har som tur är vädret slagit om så nu hoppas jag blomningen håller i sig ett tag. Wrams Gunnarstorp blev utsedd till årets ros 2013, doftar sommarbär och tillhör en av de 20 populäraste klätterrosorna.

Den kom igen

För två år sedan frös den ned så mycket så jag trodde aldrig den skulle ta sig igen, men efter ett tag kom den tillbaka och vintern som varit har den klarat bra.
Vackra mot stammen

Rosorna är så vackra mot den gamla slitna grånade trädstammen. När vi skulle bygga växthuset hade den stora pilen som stod som vårdträd här i trädgården fått någon sjukdom och vi fick tyvärr kapa den. Vissa stammar lät vi stå kvar och har planterat rosor, lavendel och nävor runtom. Hackspetten har hackat hål i stammen så en del rasade samman och säkert bor det en hel värld av små insekter som vi inte ser så den fyller verkligen sin funktion. Bävar för när vi måste ta ner den.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - i natt kommer jag sova gott när temperaturen sjunkit 10 grader  !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Malin sa...

Oj, vilken vacker ros! Den passar utmärkt att klättra vid den gråa stammen, så piggt! Rosor är så fina, men ganska krävande eftersom de flesta ju vill ha mycket vatten för att bli riktigt fina!
Ha det gott

HWIT BLOGG sa...

Vilken härlig färg! Den blev man glad av...ja allt blommar så konstigt i år. Vågar inte tänka på hur HÖG min vattenräkning kommer att bli efter denna vår/sommar ha ha!!
Ha en fin vecka...
Kram Titti